Weekendje weg? Sluit een reisverzekering af!

Vind je het leuk om korte uitstapjes te maken? Lekker een weekendje weg in een hotel, genieten van een van de vele mooie steden die Nederland rijk is? Lekker dineren in een sfeervol restaurant? Of ben je meer het type dat het liefst in beweging gaat en fiets- of wandeltochten gaat maken? Wat je voorkeur ook is, wanneer je op pad gaat, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Veel mensen denken dat dit alleen nodig is wanneer ze op vakantie gaan en dan met name naar het buitenland. Echter, voor je verzekeraar maakt het niet veel uit waar je je uitje plant, waar het om gaat, is dat je in staat bent om tegenslagen goed op te vangen. Vandaar dat een reisverzekering nuttig is voor je.

 

Waar kun je je reisverzekering precies voor gebruiken?

Een reisverzekering is het vangnet dat je hoopt te hebben wanneer het allemaal even tegenzit. Wellicht had je een fijn weekendje Duitsland op de planning, maar eenmaal ter plaatse voel je je niet lekker en moet je naar het ziekenhuis. Heb je een reisverzekering, dan kun je contact opnemen met je verzekering om te horen waar je hulp kunt krijgen. Zij kunnen je vertellen wat je moet doen en kunnen eventueel ook vervoer voor je regelen. Moet je terug naar huis en lukt dat niet met eigen vervoer? Dan kan je verzekeraar een ambulance voor je regelen. Ook bij minder dramatische voorvallen, zoals bijvoorbeeld forse vertraging met de trein, kan je verzekeraar veel voor je betekenen. Je kunt een extra overnachting boeken op kosten van je verzekeraar wanneer je je reis niet kunt vervolgen. Je ziet het: een reisverzekering brengt tal van voordelen met zich mee. Sluit er daarom altijd een af.

 

Welke van de twee opties is voor jou het beste?

Een reisverzekering komt in twee varianten. De eerste is de kortlopende verzekering die je per reis afsluit. Het voordeel van deze polis is dat je optimaal verzekerd bent, zonder dat je langdurig aan een verzekering vastzit. Je betaalt daarom ook een laag tarief. Deze optie is heel geschikt voor mensen die maar weinig op pad gaan. Ben je echter iemand die ieder vrij weekendje gebruikt om de wereld te verkennen? Dan kun je beter een doorlopende reisverzekering Univé afsluiten. Zoals de naam al aangeeft, loopt deze polis het hele jaar door waardoor je nooit omkijken hebt naar je verzekering. Zie je een aanbieding voorbij komen, dan kun je deze gelijk boeken want je verzekering is al geregeld. Ideaal toch?

Stem je reisverzekering zo goed mogelijk af op jouw behoeften

Ieder mens is anders en vandaar dat je verzekeraar ruimte biedt om naar wens polissen toe te voegen aan je pakket. Deze aanvullende verzekeringen zorgen ervoor dat je nog minder risico loopt tijdens je vakantie. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Voeg dan de wintersportdekking toe. Ga je vaak met de auto op pad? Kies dan voor de optie Pechhulp Motorrijtuigen. Kom je een keer langs de kant van de weg te staan, dan kun je gelijk hulp inschakelen. Je kunt met een aanvullende dekking ook je maximale reisduur verlengen. Deze is namelijk standaard zestig dagen, maar je kunt het uitbreiden tot maar liefst 180 dagen. Is het ergens helemaal geweldig, dan kun je daar dus lekker een tijdje blijven.

Weekendje weg? Sluit een reisverzekering af!