Weekendje weg in eigen land

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat onze vrijetijdsbesteding sinds vorig jaar aanzienlijk veranderd is. Geen vakanties meer naar bijvoorbeeld de Spaanse stranden of verre reizen naar tropische oorden. Geen bezoek meer aan pretparken of festivals. Maar wat moeten we dan? Nu we zoveel al lange tijd niet meer kunnen doen, en veel aan huis gebonden zijn? Steeds meer mensen kiezen voor een weekendje weg in eigen land. Zo zijn ze toch even in een andere omgeving, maar lopen ze niet veel kans op het moeten annuleren van een trip vanwege reisbeperkingen.

Inspiratie voor een weekendje weg

De coronapandemie heeft intussen al ruim een jaar lang invloed op ons doen en laten. Hoewel het een tijd vol narigheid is geweest, heeft het een hoop mensen ook iets goeds doen inzien. Moet je namelijk wel perse naar het buitenland om het echte vakantiegevoel te kunnen ervaren? Nee, ook ons eigen land biedt verrassend mooie en gezellige plekken die zich uitstekend lenen voor een weekendje weg. Of het nu gaat om natuur of cultuur. En of je nu juist in je eentje op pad wil, met je partner of met je gezin. Hoewel de verwachting bestaat dat in de zomer een groot deel van de bevolking in ieder geval een vaccinatie heeft gehad, zal reizen naar het buitenland nog niet zomaar kunnen. Gelukkig biedt Nederland ook genoeg opties voor een korte trip.

Ontdek bijvoorbeeld de Nederlandse kust met uitgestrekte stranden, of recreatiestranden in de buurt van het IJsselmeer. Ben je meer een natuurliefhebber? Ga dan een weekend wandelen en / of fietsen over de Veluwe, en laat je verrassen door dichte bossen, riviertjes, heide en zandverstuivingen. Ook een geheel andere omgeving biedt Zuid-Limburg, waar je niet alleen van het heuvelachtige landschap kunt genieten maar ook van de bourgondische cultuur. Op zoek naar een leuke accommodatie voor een weekendje weg in eigen land? Kijk dan eens op Villatent.nl.

Helemaal hot: glamping in Nederland

En over leuke accommodaties gesproken: je hebt echt niet alleen de keuze uit kamperen of een stacaravan als je even weg wil in eigen land. Relatief nieuw in Nederland en erg populair zijn glampings. Wat dit zijn? Glamping is een samenvoeging van de Engelse termen ‘glamourous camping’ of ‘glamour camping’. Glamping in Nederland maakt het mogelijk toch te genieten van het buitenleven, zonder dat je hoeft te sjouwen met een tent. Hoewel er nog steeds een groep diehards is die het liefst in een eigen tent verblijft en zijn complete inboedel meeneemt, is er ook een groeiende groep mensen die juist iets anders wil. Wel lekker in de buitenlucht zijn, maar met minder gedoe. Glamping is dan ook minder basic, en biedt meer luxe dan gewoon kamperen.

Glamping kan intussen al op diverse plaatsen in Nederland. Of je nu van de bosrijke natuur en de rust in bijvoorbeeld Drenthe, Overijssel of Gelderland wil genieten, het strand in Zeeland of de heuvels in het zuiden van Limburg. Waar zie jij jezelf al een weekendje op ontdekking uit gaan?