Wat zijn de leukste kerstmarkten van Nederland?

In Nederland wordt kerst over het algemeen niet zo hevig gevierd als in andere landen. Desondanks worden er alsnog genoeg kerstmarkten georganiseerd in ons land. Het is daarom zeker een aanrader om in de auto te stappen om vervolgens naar een van de onderstaande steden te rijden. In deze plaatsen vind je namelijk hartstikke leuke kerstmarkten. Een autoverzekering vergelijken en afsluiten moet je vooraf natuurlijk wel doen, maar vervolgens kun je genieten van de onderstaande kerstmarkten in Nederland.
Wat zijn de leukste kerstmarkten van Nederland?

Valkenburg

Valkenburg is de nummer 1 kerststad van Nederland. Het is bijzonder ongebruikelijk omdat alle kerstmarkten ondergronds zijn! Je kunt door kilometerslange gangen van de Gemeentegrot en de Fluweelengrot dwalen, waar je enorm inspirerende en buitengewone kerstaccessoires vindt. Zelfs als de buitentemperatuur tot het vriespunt daalt, blijf je warm in de grot, want de temperatuur is daar heerlijk constant rond de 12 graden Celsius. Als je genoeg hebt van winkelen, ga dan naar een van de vele bars of bewonder gewoon de Christmas Parade of Magic Sand. Deze markt vindt in 2021 plaats van 16 november tot en met 9 januari.
Valkenburg

Dordrecht

Met meer dan 200 kraampjes, eten en muziek is de kerstmarkt van Dordrecht een van de grootste van Nederland. Geniet van de sfeer op de kerstmarkt en kijk in het leven van ambachtslieden van decennia geleden. Zie hoe de zilversmid sieraden maakt, proef de heerlijke geur van versgebakken brood en kijk en luister naar de ets van een houten gravure. Je kunt je ook vergapen aan de levende kerststal en meezingen met kerstliederen met het koor. Wij begrijpen waarom de Dordtse Kerstmarkt één van de meest feestelijke evenementen van Nederland is! Helaas is het niet mogelijk om de kerstmarkt van Dordrecht te bezoeken in 2021 vanwege de pandemie.

Dordrecht

Maastricht

Maastricht is een waar wintersprookje. Overal in de stad proef je de feestelijke sfeer. Van 1 december tot en met 31 december wordt de kerstmarkt gehouden op verschillende pleinen en straten door heel Maastricht. Heb je zin om iets actiefs te doen? Haal je kunstschaatsen of schaatsen uit de kast en stap uit op schaatsbaan Vrijthof. Van een sneeuwbol voor je oma tot een rendier voor je buurman: op de Maastrichtse Kerstmarkt vind je voor ieder wat wils. Het ligt bovendien dichtbij Valkenburg, waardoor je eventueel op één zowel naar de kerstmarkt in Maastricht als de eerder genoemde stad kunt gaan.
Maastricht

Deventer

In de Hanzestad Deventer kun je je onderdompelen in een geweldige kerstmarkt en Charles Dickens Festival. Meer dan 950 karakters uit de boeken van de beroemde Engelse schrijver komen tot leven. Als je altijd al eens de gemene oude Scrooge wilde ontmoeten, dan kan dat nu! Oliver Twist en Mr Pickwick zijn er ook! Dus jij zult er ook zijn, nietwaar? De leukste cadeaus en versieringen koop je op de kerstmarkt in en rond de Grote Kerk. Daarna kun je een welverdiende pauze nemen in een van de vele bars in Deventer. Bezoek dit festival van 9 tot en met 19 december.
Deventer