Wat zijn de leukste Europese steden voor fashionista’s?

Er zijn zoveel modieuze steden in Europa. Maar als je op zoek bent naar een reis naar de beste steden in Europa voor modeliefhebbers, dan heb je geluk. In dit artikel geven we je daar namelijk een paar voorbeelden van. Met normale witte onderbroeken voor mannen kun je hier niet aan komen, koop juist hip ondergoed en neem dit mee tijdens je uitje naar een van de onderstaande modehoofdsteden van Europa!

Wat zijn de leukste Europese steden voor fashionista’s?

Rome, Italië

Laat je innerlijke Lizzie McGuire naar buiten en ren een tijdje door Rome! Dit is een van de beste steden in Europa om te bezoeken als je overweegt om modeontwerp te gaan studeren, aangezien veel van de beste designscholen in Rome te vinden zijn. Er zijn ook tal van winkels en boetieks in de buurt die je kunt bezoeken. Afgezien van de mode- en designscene, is er ook veel geschiedenis in Rome. Bovendien biedt de beroemde architectuur je genoeg te zien en te beleven! 

Rome, Italië

Parijs, Frankrijk

Dit is een voor de hand liggende keuze, maar de Franse hoofdstad heeft zeker een plekje verdiend in dit artikel. Parijs is niet alleen de stad van de liefde, maar het is ook een geweldige stad voor modeliefhebbers. Parijs is de thuisbasis van zoveel ontwerpers, waaronder Coco Chanel, Saint Laurent, Christian Dior en Cristian Louboutin om er maar een paar te noemen. Dit is extra geweldig als je tijdens de Parijse modeweek kunt gaan. Parijs heeft ook zoveel bezienswaardigheden, dus terwijl je misschien naar deze stad in Frankrijk gaat voor mode, zul je waarschijnlijk ook verliefd worden op de bezienswaardigheden! 

Parijs, Frankrijk

Barcelona, Spanje

Barcelona heeft niet de modegeschiedenis van de andere steden op deze lijst, maar daar lijkt verandering in te komen. Met ontwerpers als Zara, Mango en Balenciaga, en de populariteit van al deze ontwerpers, is het geen wonder dat het de moderadars heeft geraakt. De stijl van deze stad ligt niet in het rijk van Parijs en Milaan, maar is veel meer casual in plaats van haute couture. Ik denk dat dat de reden is waarom het zo'n geweldige plek is voor modeliefhebbers, vooral voor degenen die een krapper budget hebben of de voorkeur geven aan de stijl van Barcelona-mode. 

Barcelona, Spanje

Londen, Engeland

Merk je wel eens dat je aan het dagdromen bent over het krijgen van "the London look"? Bedankt, Rimmel, voor deze slogan. Londen heeft, net als Parijs, zoveel andere bezienswaardigheden naast mode, dus je zult het zeker leuk vinden om in deze stad te zijn. Als je ook van de underground rock scene houdt, dan moet je echt naar Londen; mode gedurende de dag, muziek 's nachts! 

Londen, Engeland

Milaan, Italië

Net als Rome is Milaan een geweldige stad voor mode in Italië, in de jaren vijftig en zestig werd het zelfs gezien als de designhoofdstad van de wereld. Het heeft geweldige winkels om uit te checken. Bovendien is Milaan, net als Londen en Parijs, de thuisbasis van de Fashion Week, wat natuurlijk dé favoriete tijd van het jaar voor veel fashionista’s. Milaan is ook de thuisbasis van ontwerpers als Gucci, Prada, Valentino en Versace. Met dat alles te bieden, is Milaan een van de beste steden in Europa voor modeliefhebbers om te bezoeken. Het zou in principe bovenaan je lijst moeten staan, als het dat nu nog niet het geval is! 

Milaan, Italië