Wat zijn de beste pretparken in België?

Als je op zoek bent naar een leuk dagje uit met het gezin, wil je een van deze spannende themaparken in België bezoeken. Er is genoeg om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke attracties. Dus of je nu op zoek bent naar een spannende achtbaanrit of een ontspannende dag bij het zwembad, wij hebben het voor je. Hier is een overzicht van de beste Belgische thema- en waterparken!

Bellewaerde

Bellewaerde is een themapark dat je meeneemt op een geschiedenisrit in België. Het park biedt niet één maar twee attracties: een pretpark en een dierenpark. Je kunt je dag spannend en leerzaam maken voor het hele gezin. De attractie in themapark België werd geopend in juli 1954 en biedt tot nu toe tal van attracties en hoogtepunten voor kinderen en volwassenen!

Plopsaland

Een bezoek aan Plopsaland is alsof je een diepe duik neemt in de kindertijd van elke Belg onder de 40, waardoor het het beste themapark in België voor kinderen is. Plopsaland is het grootste van de zes themaparken van Studio 100 in België, wat het vermogen van Gert Verhulst flink verhoogd heeft. Krijg je geen genoeg van het merk? Bekijk ook de andere parken in Nederland, Duitsland en Polen. De meeste Belgische kinderen kennen de personages rond Plopsaland themapark België. Ze groeiden op met het kijken naar kindertelevisieseries Kabouter Plop, het superheldendrama Mega Mindy en meer naar ROX, Vic de Viking en Maya de Bij. Met een beetje geluk kom je zelfs Viktor Verhulst in Plopsaland tegen!

Walibi Belgium

Walibi Belgium – voorheen bekend als Six Flags Belgium – is vandaag een van de grootste themaparken in België. Er zijn echter tal van adrenalineverhogende ritten, waardoor het perfect is voor het hele gezin. Feestdagen en weekenden zijn natuurlijk de drukste dagen, dus als je op een doordeweekse dag kunt komen, raden we je aan dat te doen! De wachtrijen voor enkele van de meest populaire attracties kunnen oplopen tot 90 minuten. Er zijn Speedy One-tickets beschikbaar als je snel toegang wilt.

Plopsa Indoor

Een van de nadelen van spelen in een themapark is de regen. Al je plannen gaan in het water als het plotseling begint te regenen. Wil je met je kinderen op pad zonder je zorgen te hoeven maken over een motregen, dan is plezier maken in Plopsa Indoor een van de leukste dingen om te doen in Hasselt. Het Belgische themapark is smetteloos en je zult versteld staan van het aantal attracties dat je in dit overdekte themapark kunt vinden.

Mini Europe

Als je van plan bent om in de hoofdstad te blijven, is Mini Europe wellicht een handige omweg voor het hele gezin. Het is de enige bezienswaardigheid die enigszins als een themapark in Brussel kan worden bestempeld. Mini Europe is een van de meest unieke pretparken in Brussel en in België. Het heeft meer dan 350 monumenten met 80 steden, allemaal in miniatuurformaat. Je kunt het park opnemen in je reisroute door Brussel, samen met nabijgelegen plekken zoals het Atomium dat handig naast de deur ligt.