Internationale Vrouwendag

Uitjes en activiteiten op de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2020                       

Dit jaar is het thema van de Internationale Vrouwendag: VRIJHEID.
Er wordt veel aandacht gegeven aan de Internationale Vrouwendag die jaarlijks op 8 maart internationaal wordt georganiseerdAls Uitjes.nl zijn we op zoek gegaan naar de activiteiten die er rond deze datum in Nederland worden georganiseerd. Wat daarbij vooral opvalt is dat er heel veel aandacht is rondom Amsterdam en dat rest van Nederland nog een beetje achterblijft.  Dit jaar is het op een zondag en is het ook een goede gelegenheid voor veel werkende vrouwen om ook deel te nemen aan de activiteiten. De opkomst bleek in de afgelopen jaren vaak toch enigszins tegen te vallen ondanks de grote inzet en zeer interessante activiteiten en initiatieven zoals speciale vrouwencirkels, filmavonden, workshops, theater- en filmvoorstellingen. Dit jaar zijn er vele activiteiten ook op de zaterdag georganiseerd.  

Gelukkig zien we wel steeds meer activiteiten die buiten de periferie van de randstad vallen en dat is natuurlijk alleen maar toe te juichen.
Aandacht voor de Internationale Vrouwendag is en blijft belangrijk: het vieren van de verworven rechten. Maar er is nog veel te doen als het gaat om écht gelijke behandeling. Ook in Nederland. 

Mooi om te zien is dat ook steeds meer organisaties aandacht geven aan deze internationale Vrouwendag. Waar eerder alleen vrouwenorganisaties een activiteit organiseerden zien we steeds meer theaters, universiteiten, musea en filmtheaters aanhaken.
We hebben als Uitjes.nl een aantal activiteiten en initiatieven op een rijtje gezet die aanhaken op de Internationale Vrouwendag rond 8 maart 2020. 

Internationale Vrouwendag

Top 5 films die gaan over sterke vrouwen


1. Miss Sloane
Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) is een genadeloze lobbyiste, die in Washington bekend staat om haar intelligentie, connecties en talent om de tegenstander steeds een stap voor te zijn.

2. Noces
Zahira, een 18-jarige Belgisch-Pakistaanse, heeft een heel sterke familieband tot de dag dat haar een traditioneel huwelijk wordt opgelegd. Verscheurd door deze eis van haar ouders, welke botst met haar westerse levenswijze en haar hang naar vrijheid.

3. Black Swan:
Nina (Natalie Portman) is een ballerina in een prestigieus balletgezelschap in New York City. Haar leven staat volledig in het teken van dansen. 

4. Frida
Het bewogen en indrukwekkende levensverhaal van 's werelds beroemdste schilderes, Frida Kahlo (Salma Hayek). Mexicaanse Frida raakt in 1925 zeer zwaar gewond bij een busongeluk. Maandenlang vecht ze zich door een revalidatieperiode waarin ze haar pijn verwerkt door te schilderen. 

5. Thelma and Louise
Thelma is getrouwd met Darryl die zijn vrouw het liefst achter het aanrecht ziet, zodat hij ongestoord naar de televisie kan kijken. De tien jaar oudere Louise werkt als serveerster in een eethuis; haar musicerende vriend is zelden thuis.

Top 5 films die gaan over sterke vrouwen

Top 5 in Amsterdam

Top 5 in Amsterdam

Top 5 buiten de Randstad

Nog meer tips op de: website van Internationale vrouwendag

Nu is toch ook weer een initiatief als de Internationale Vrouwendag beperkt tot een specifieke doelgroep die op zoek gaat.Als Uitjes.nl willen we een groter platform bieden voor dagen zoals de internationale vrouwendag en dat er vrouwen er mee in aanraking komen die misschien niet direct op zoek waren naar een activiteit en misschien nog geen eens wisten dat er activiteiten zijn op het gebied van dit onderwerp.Wij leveren graag een bijdrage om alle vrouwen de vrijheid te geven om op ons gratis platform Uitjes.nl activiteiten te vinden of te plaatsen. De kans dat er een grotere doelgroep dit dan leest en zich verbonden voelt is dan enorm. Laten we die kan in alle vrijheid met elkaar grijpen.

Top 5 buiten de Randstad