Voetbal groundhopping

Groundhopping is het bezoeken van een voetbalclub in het buitenland. Deze naam stamt af van het woord 'ground', omdat je de ‘ground’, het terrein, van een andere onbekende voetbalclub opzoekt. Groundhopping is erg populair onder de voetbalsupporters om zo de lokale voetbalcultuur te proeven. Op dit moment is het helaas niet mogelijk door Covd-19, maar wanneer het weer mogelijk is om te reizen, wordt er zeker weer volop aan groundhopping gedaan!

Voetbal groundhopping

In Duitsland of Engeland groundhoppen

Voor Nederlanders is het erg leuk om in Duitsland of Engeland te gaan groundhoppen. De reistijden zijn kort en dit houdt de kosten laag. Vooral de Bundesliga staat garant voor sensatie. Dit komt vooral omdat Duitsers bekend staan om hun tribunes waarop iedereen staat. Dit zorgt voor een uitgelaten sfeer.

Ook de Engelse voetbalwedstrijden met hun fanatieke Engelse supporters zijn zeker de moeite waard voor groundhoppen. Bereid je voor op veel lawaai en vele trouwe supporters die geen enkele wedstrijd van hun favoriete club missen! Mocht je van de rauwe sfeer houden die je soms vindt bij voetbalwedstrijden, kies er dan voor om te groundhoppen bij de lagere divisies. Deze wedstrijden zijn vaak nog populairder onder de lokalen, dan de grotere en meer populaire teams en dit heeft een positieve invloed op de sfeer. Verder zijn deze wedstrijden ook vaak wat betaalbaarder dan de wedstrijden in de hogere divisies.

In Duitsland of Engeland groundhoppen

Goede voorbereiding

Wil je goed voorbereid een Duitse of Engelse wedstrijd bezoeken? Zorg dan dat je de voorbeschouwingen van de desbetreffende wedstrijd(en) gelezen hebt. Mocht je het nog spannender willen maken, zet dan wat geld in op een van de twee teams. Dan ga je misschien zelfs met winst weer op naar huis.

Goede voorbereiding