Vier steden om te bezoeken op een citytrip

Een citytrip: een korte vacance naar een bekende stad. In deze paar dagen word je ondergedompeld in een nieuwe cultuur, lokale keukens en kun je er vaak super leuk winkelen. Hieronder geven wij vier suggesties om je horizon te verbreden. 

1. Londen

Laten we een van de meest voor de hand liggende steden het eerste noemen. Londen is een prachtige stad met een rijke historie. Met haar vele mooie gebouwen, bruggen en winkels is het zeker de moeite waard om hier een weekend naar toe te gaan. Door gebruik te maken van de beroemde London Underground kun je in een korte tijd, grote gebieden van de stad verkennen. Zo kun je ontspannen in Hyde Park, naar de British Museum, of een ontspannen boottour nemen over de Thames. Ontzettend veel te zien dus!

2. Parijs

Voor liefhebbers van de liefde is Parijs de perfecte bestemming. Naast dat het de hoofdstad van de liefde is, zijn er ook genoeg activiteiten om met vrienden te doen. Zo zijn fans van lekker eten ook zeker op hun plek in Parijs. Van warme croissantjes als lunch tot uitgebreide Franse diners, iedereen vindt wel iets lekkers. Mensen die liever actief zijn en zoveel mogelijk van Parijs willen zien, kunnen de hun dag besteden aan het bezoeken van bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame en de Champs-Élysées.

3. Edinburgh

Hoewel mensen niet gelijk denken aan de hoofdstad van Schotland, is Edinburgh een absolute aanrader. Edinburgh heeft een lange historie, en staat het vol met oude gedecoreerde gebouwen. Hierdoor voelt het bijna alsof je terug in de tijd bent. Het uitgesproken karakter van de stad gaat hand in hand met de Schotse natuur waarmee het omringt is. Deze combinatie zorgt ervoor dat Edinburgh zeker de moeite waard is om te bezoeken.

4. Boedapest

Aan de andere kant van de Europa vinden we ook prachtige steden. Op nog geen 2 uur vliegen vanaf Amsterdam kun je al landen naar de hoofdstad van Hongarije. De stad tekent zich door een interessante combinatie van Romeinse en Oost-Europese invloeden. In Boedapest zijn er verschillende mooie plekken om te bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn het Parlementsgebouw naast de Donau, en de verschillende thermale baden. Boedapest heeft ook nog een ouderwetse metro en tram netwerk, waardoor alle bezienswaardigheden van de stad eenvoudig te bereiken zijn.

Deze vier steden zijn eenvoudig te bereiken met het vliegveld. Omdat deze steden redelijk dichtbij zijn, kun je makkelijk voor een weekend heen en weer vliegen. Om de prijs van jouw reis relatief laag te houden is het handig om je auto ergens goedkoop te kunnen parkeren. Met een vergelijkingswebsite, zoals ParkCare, vind je snel de parkeeraanbieder die bij je past! De website gebruikt een vergelijkingstool waarmee je de voordeligste parkeerplekken kunt vinden voor bijvoorbeeld het vliegveld. Dit systeem van vergelijken wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld parkeren in het centrum van Amsterdam. Zo kan een citytrip in eigen land ook nét iets voordeliger uitpakken en houd je meer geld voor activiteiten, zoals winkelen en uit eten!