Valentijns Recepten

Niets is leuker dan op Valentijnsdag samen met je geliefde eten. Want liefde gaat door de maag. Normaal gesproken had je misschien een tafeltje voor twee gereserveerd bij jullie favoriete restaurant, maar dat zal helaas nog niet gaan. Daarom hebben we een aantal leuke en gemakkelijke recepten bij elkaar gezocht om je Valentijnsdag compleet te maken. Er zijn zo veel verschillende recepten om te maken tijdens de Valentijnsdag maar deze zijn toch wel gewoon altijd goed hoor!

Ontbijt op bed

Dat is iets wat je je partner zeker kunt geven mocht je vergeten zijn een cadeau te kopen. Of hoe dan ook zal je dat wel in dank worden afgenomen. Wat dan lekker is zijn natuurlijk de croissants, smoothies, fruit, en yoghurts. Maar dat is weer zo standaard want wat is er nog meer voor leuks te maken?
Maak een speciale smoothie of overheerlijke pannenkoeken met banaan bijvoorbeeld. 
Waar je normaal niet zo snel aan zou denken zijn  de oreo pannenkoeken, maar nadat je die hebt gemaakt wil je nooit meer anders. Die zijn echt heel lekker en eenvoudig te maken. Hieronder wordt uitgelegd hoe:

Wat heb je nodig?

-       230 gram bloem
-       16 gram bakpoeder
-       snufje zout
-       1tl baking soda
-       tl kristalsuiker
-       2 middelgrote eieren
-       30 gram ongezouten roomboter
-       300 ml melk
-       1 rol oreos

En dan:

Doe de bloem, baking soda, bakpoeder, suiker en zout in een kom en meng het met een garde door elkaar. Doe in een andere kom de melk, eieren en boter door elkaar. Voeg de twee kommetjes bij elkaar en hussel het samen.

Hak de Oreo koekjes in kleine stukjes en doe deze bij het beslag. Spatel ze er doorheen. Doe nu een beetje boter in de pan. Daarna doe je genoeg beslag voor de pannenkoek zoals jij hem wilt erbij.

Als die bruin is kan je hem omdraaien. Dan is het wachten tot de andere kant ook lekker bruin is. Et voilà de oreo-pannenkoeken zijn klaar.

Ontbijt op bed

Zelfgemaakte pizza (hartvormig)

Wie houdt er nou niet van pizza? Pizza is zo’n gerecht wat altijd goed is en je kunt hem zelf maken. Zo moeilijk is het namelijk niet en het voordeel van deeg is dat je het in verschillende vormen kan rollen. Zo kun je dus de pizza in een hartjesvorm maken en bakken. Dat is toch romantisch om op te dienen.Waan jezelf samen met je geliefde even helemaal in Rome. Zet er een een lekkere Montepulciano bij en maak het feest af.. Mocht je liever toch voor de witte wijn gaan is de pinot grigio een echte aanrader. Zo ben je even helemaal in Italië.

Zelfgemaakte pizza (hartvormig)

Wat heb je nodig?

-       420 gram pizzadeeg
-       120 ml tomatensaus
-       1 bol burrata (koemelk)
-       Bosje basilicum
-       Olijfolie
-       Gedroogde chili
-       Zout en peper
-       proscuitto 

Wat te doen: Verwarm de oven voor op 250 graden. Maak van het pizzadeeg 2 porties en kneed ze tot een bol, rol ze uit tot een cirkel. Verbind ze aan elkaar door een hartje te maken. Verdeel hierna de tomatensaus over de pizza en bak hem 10 minuten in de oven. Haal hierna de warme pizza uit de oven en verdeel de burrata erover.

Zet de pizza nog 2 tot 3 minuten in de oven. Doe er daarna de proscuitto  en de blaadjes basilicum over, maak het aan met wat olie zout en peper naar smaak. Tenslotte kun je er nog wat chili aan toevoegen. Nu heb je een mooie hartvormige pizza gemaakt en kun je er met je geliefde lekker van smullen.

Frambozen taartjes

Een heerlijk dessert mag niet ontbreken, wat dacht je van een heerlijk frambozen taartje. Dat klinkt al lekker, maar is het ook zeker weten. En dat sporten komt wel, voorlopig hoeven we niet naar het starnd.

Krijg je er al zin in? We hebben het recept voor je opgezocht. Deze is vrij makkelijk te maken en heel erg lekker. Je kunt er een aantal maken die je lekker kan op eten samen met je partner.  Hiervoor heb je wel het een en ander nodig zoals: bakvormpjes en bakpapier. Maar dit heeft een gemiddeld huishouden vast in huis. Tijd om aan de slag te gaan en lekker te smullen.

Frambozen taartjes

Wat heb je nodig?

-       90 gram boter
-       110 gram kristalbloem
-       snufje zout
-       45 gram suiker
-       3 el slagroom stijfgeslagen
-       2 el poedersuiker
-       bakje frambozen
-       6 el yoghurt


Wat te doen:

Klop de boter lekker romig met de suiker en mix het in een keukenmachine of met de hand. Daarna voeg je er bloem en het zout doorheen. Laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast. 

Rol het deeg af tussen folie en zorg dat het 3 millimeter dun wordt. Doe boter in 6 bakvormpjes en bekleedt ze dan met het deeg. Leg daarna bakpapier over het deeg in de vormpjes en doe er iets wat het aandrukt in. Bak deze 20 min in de oven op 160 graden. 

Verwijder de steunvulling en bak het verder tot het goudbruin is. Laat ze afkoelen en meng de yoghurt met slagroom en poedersuiker. Verdeel net voor het opdienen de yoghurt in de taartjes en doe er de frambozen op.