Uitjes voor de avonturiers

Wanneer je een echt avonturier bent, dan is een bezoekje aan de bioscoop misschien niet hetgeen waar je naar op zoek bent. Omdat er gelukkig daarnaast nog allerlei andere te gekke uitjes zijn, waardoor jouw bloed sneller gaat stromen en je een echte adrenalinekick krijgt, hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet. Uiteraard is het helemaal aan jezelf of je liever kiest voor een rustig dagje naar bijvoorbeeld de dierentuin om daar te kijken naar de chinchilla of dat je het wat spannender maakt en bijvoorbeeld gaan indoor skydiven.

Klimbos

Er zijn verschillende klimbossen in Nederland, zoals het Klimbos Veluwe in Apeldoorn en het Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche. Hier kun je tussen de bomen klimmen en klauteren op verschillende hoogtes, van makkelijk tot zeer uitdagend.

Zipline

Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je kunt ziplinen, zoals de Zipline Valkenburg in Zuid-Limburg en de Zipline Scheveningen. Hierbij vlieg je op hoge snelheid over een kabelbaan van punt A naar B.

Abseilen

Bij abseilen ga je van een hoogte naar beneden via een touw. Je kunt bijvoorbeeld abseilen vanaf de Euromast in Rotterdam of de Domtoren in Utrecht.

Indoor Skydiving

Bij indoor skydiving kun je indoor parachutespringen in een windtunnel. Dit kan bijvoorbeeld bij Indoor Skydive Roosendaal. Deze hadden we natuurlijk al even genoemd, maar hoe gaaf is het dat jij het gevoel hebt alsof je als een zeearend boven de zee vliegt, alleen dan gewoon binnen?

Indoor Skydiving

Raften

Raften kan bijvoorbeeld bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer. Hier kun je zowel binnen als buiten raften op een wildwaterbaan. nu is raften misschien voor velen net iets te heftig en is het betere om rustig te beginnen met bijvoorbeeld kanoën.

Ga met een groep

Wanneer je een echte avonturier bent, is het nog leuker om dit met een groep te doen. Het voordeel hieraan is, is dat je dan veel sneller je grenzen op zoekt. Je wilt natuurlijk voor je vrienden niet onderdoen. De kans is dus een stuk groter dat je bepaalde activiteiten dan wel doet, die je misschien anders even had overgeslagen. Daarbij komt ook dat er enkele activiteiten zijn, zoals raften, die het nog leuker maken wanneer je met meerdere mensen als teams tegen elkaar ‘raft’.

Ken je grenzen

Uiteraard is het ontzettend gaaf om bijvoorbeeld te gaan abseilen vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam, maar wanneer je het eigenlijk niet durft, laat je dan absoluut niet het hoofd gek maken door anderen. Je angsten overwinnen is goed, maar wanneer je ver over je grenzen heengaat, dan kun je hier langere tijd last van houden. Zorg er dus voor dat je gezonde spanning hebt en geef waar nodig aan waar je grens ligt. Zo voorkom je dat je iets doet wat eigenlijk tegen je wil is en waar je later last van kunt krijgen.

Met deze tips hopen we je wat extra inspiratie te hebben kunnen geven om de komende tijd flink wat actieve uitjes te gaan plannen. Het leuke aan deze uitjes, is dat ze je nooit gaan vervelen. Zo kun je bijvoorbeeld jaarlijks gaan raften met je vrienden of ieder jaar gaan abseilen alleen dan vanaf een andere plek in Nederland.