Dit zijn de leukste uitjes van Friesland

Als je in Nederland op vakantie wilt gaan dan zou je ervoor kunnen kiezen om een rondrit te maken door Friesland. Dit is namelijk zonder twijfel één van de mooiste provincies van ons land. 1000 euro lenen om deze vakantie te bekostigen is dan natuurlijk ook mogelijk. Nadat je zo’n minilening hebt afgesloten kun je je vakantie gaan plannen. De onderstaande uitjes mogen daarbij zeker niet ontbreken. Dit zijn namelijk met recht de leukste uitjes van Friesland.  

Dit zijn de leukste uitjes van Friesland

Writer's Block

Leeuwarden is natuurlijk de hoofdstad van Friesland, terwijl het ook de Culturele Hoofdstad van Europa was in 2018. Hierdoor is het inmiddels nog mooier dan dat het een paar jaar geleden was. Door Leeuwarden zijn namelijk allerlei kleine en grote muren het canvas geworden van bekende graffiti kunstenaars. In totaal vind je in deze Friese stad zelfs meer dan 2 duizend vierkante meter streetart. Writer’s Block is hier een voorbeeld van, wat ondertussen uitgegroeid is tot de grootste gratis viering van openbare kunst in het noorden van Nederland. Je kunt dit bekijken met een tour. Snel geld lenen zonder BKR registratie om deze kunst te bezoeken is hoe dan ook een aanrader. 

Writer's Block

Dark Sky Park

Wil je het echte donker ervaren in de Grand Canyon of Death Valley? Dat hoeft helemaal niet! In het Waddengebied kun je namelijk een Dark Sky Park vinden, waarvoor je naar Terschelling moet. Om precies te zijn moet je naar Natuurgebied de Boschplaat gaan. Hier ben je ver weg van allerlei kunstmatige verlichting en zal het in de nacht echt ontzettend donker worden. Dit is perfect als je een sterrenkijker bent, maar ook veel nachtdieren houden hiervan. Trek er dan ook op uit om wilde dieren te spotten in Natuurgebied de Boschplaat, wat je kunt doen op diverse manieren. 

Dark Sky Park

AquaZoo Friesland

Als je toch al in Leeuwarden bent om Writer’s Block te bezoeken dan kun je net zo goed nog even in de Friese hoofdstad blijven. Het is namelijk ook leuk om de lokale dierentuin te bezoeken, vooral als je met je kinderen op vakantie bent. Deze dierentuin heet AquaZoo Friesland en ligt stiekem net buiten Leeuwarden. Hier kun je genieten van veel bijzondere en beroemde dieren. Daarnaast kunnen je kids hier ook terecht in een speeltuin of ze kunnen een spannende avonturenroute nemen. AquaZoo Friesland plaatst vanwege de pandemie bovendien veel leuke video’s op YouTube over hun dieren. 

AquaZoo Friesland

Boeddhistische stoepa

Je verwacht het misschien niet, maar in Hantum zit een boeddhistische stoepa. Dit is een wit bouwwerk die bijna straalt. Deze stoepa is gebouwd volgens de Tibetaanse traditie. Je vindt er dan ook kleurrijke gebedsmolens en een tempelcomplex. Deze boeddhistische tempel op het Friese platteland ligt trouwens op Friese toeristische routes. De Stoeparoute is hier een voorbeeld van, net zoals de ANWB Terpelanroute. Toch hoef je niet beslist zo’n route te volgen. Je kunt namelijk ook een keer op de bonnefooi langsgaan bij de boeddhistische stoepa. Het is dan zeker een aanrader om een rondleiding te volgen door het centrum.

Met al deze uitjes ben je voorlopig wel even zoet. Veel plezier in Friesland!

Boeddhistische stoepa