Wat voor uitjes kunnen er eigenlijk nog wel op het moment?

Het is op z’n zachtst gezegd een beetje frustrerend dat er momenteel zo veel dingen niet kunnen die we zo graag doen. Lekker winkelen, uit eten, naar het zwembad of de sauna… Daardoor kan het lijken dat je op geen enkele manier meer aan het saaie dagelijkse leven van het moment kunt ontsnappen. Waarom zou je dan nog vakantie nemen, als je toch geen kant op kunt? Maar dat is natuurlijk niet helemaal zo. Met een iets andere mindset is het alsnog mogelijk om er op een prettige manier even tussenuit te kunnen. We zetten ter inspiratie een paar mogelijkheden op een rijtje.

Wat voor uitjes kunnen er eigenlijk nog wel op het moment?

Uitwaaien aan de kust

Huur een fijn appartement aan de kust om lekker uit te waaien. Je kunt fijne strandwandelingen maken en bijvoorbeeld in Zeeland leuke dorpjes verkennen. De horeca maakt er in kustoorden het beste van door aan de straat take-out te doen. Zo kun je dus een beker warme chocolademelk of glühwein halen, of een lekkere snack. Zorg uiteraard dat je stoffen mondkapjes bij hebt voor het geval dat je in de rij moet staan met vreemden. Bij veel restaurants kun je eten bestellen en afhalen, zodat je in je fijne appartement toch nog een beetje kunt uit eten. Na negen uur ’s avonds kun je door de avondklok niet meer naar buiten, maar dat geeft je wel de ruimte om lekker te ontspannen in het appartement met een lekker biertje of een wijntje. Lees er een boek bij, of doe samen een spelletje. Zo kun je toch nog een fijne vakantie hebben.

Uitwaaien aan de kust

Wellness-huisje

Mis je de sauna en het bubbelbad? Dan kun je op zoek gaan naar een aanbieder in Nederland die een vakantiehuisje aanbiedt waarin die behoeftes vervuld worden. Zo kun je een heerlijk relaxte vakantie hebben met alle privacy van de wereld. Uiteraard kun je ook in dit geval bij restaurants in de buurt eten afhalen, zodat je in je huisje toch nog een beetje het gevoel kunt hebben dat je aan het uit eten bent. Vaak zijn deze huisjes overigens groter dan je zelf nodig hebt, dus overweeg om die lieve vriend, vriendin, broer of zus die je zo weinig ziet de laatste tijd mee te nemen naar je luxe vakantiehuisje.

Wellness-huisje

Er kan dus best iets als je de verwachtingen bij stelt en je misschien net even op iets anders richt dat je onder normale omstandigheden zou doen bij een vakantie. Geen stedentrip of zonnige vakantie in het buitenland, maar lekker tot rust komen in eigen land zonder het gevoel dat je maar een beetje thuis zit. Ga je met het openbaar vervoer weg in eigen land? Denk dan aan de verplichting om een mondkapje te dragen. Heb je er geen waar je mee gezien wil worden? Laat dan je eigen stoffen mondkapjes bedrukken! We moeten er immers het beste van maken.