Uitje naar het museum? Gebruik deze tips!

Musea kunnen intimiderend zijn. Ze hebben vaak het eerbiedige gevoel van een kerk of bibliotheek, waar je niet te hard wilt praten of uitgescholden wilt worden omdat je iets aanraakt dat je niet mag aanraken. Ze zijn ook vaak duur en uitgestrekt - zo boordevol curiosa en educatieve mogelijkheden dat je niets wilt missen of geen waar voor je geld krijgt, en dus rondloopt tot je erbij neervalt. Musea moeten echter een ervaring zijn waar iedereen van geniet en waar iedereen naar uitkijkt. Dat doe je zeker als je deze tips gebruikt. 

Overweeg rondleidingen

Dit maakt deel uit van vooruit plannen, maar als je in het museum bent, overweeg dan om professionele begeleiding te krijgen in plaats van alleen maar rond te dwalen door je eigen grillen en fantasieën. Musea hebben overal dagelijkse rondleidingen, programma's, video's en lessen die klanten kunnen gebruiken. Soms kosten ze meer, soms niet. Soms worden je rondleidingen persoonlijk begeleid en soms zijn ze alleen audio. Hoe dan ook, het verbetert de ervaring echt en zorgt ervoor dat je het meeste waar voor je geld krijgt. Als je zelf ronddwaalt met je rugtas dames op de rug, mis je zeker een schat aan context en verhalen die tours vaak bieden. 

Vermijd de drukke tijden

De weekenden worden duidelijk de drukste tijden in het museum voor gezinnen. Als jij dat bent, geweldig. Ga aan de slag en gebruik die mooie kinderwagen van jou om door de drukte te razen. Als je echter een solo-avonturier bent of een date hebt, wil je waarschijnlijk niet alleen de gratis dagen overslaan, maar in plaats daarvan op een doordeweekse dag gaan. Natuurlijk moet je zelf bepalen wanneer je naar het museum wilt, maar het vermijden van de drukste tijden is altijd een goed idee. 

Blijf van je telefoon af

Blijf van je telefoon af en maak, afhankelijk van het museum, geen foto's. Je wilt je telefoon het zwijgen opleggen en tijdens je bezoek in je zak of tas houden. Het kan enorm verleidelijk zijn om foto's te maken en zelfs voor educatieve doeleinden te gebruiken, zoals het googlen van achtergrondinformatie of zoiets. Maar dit doet onvermijdelijk iets af aan de museumervaring. Neem in plaats daarvan een notitieboekje mee en noteer de vragen die opkomen of de onderwerpen waar je verder op in wilt gaan, zodat je ze later kunt opzoeken. Je kunt zelfs afbeeldingen schetsen van de displays of museumstukken die je bijzonder aansprekend vindt. 

Maak het bezoek interactief en multi-format

Met het bovenstaande in gedachten, wil je de eentonigheid van gewoon passief door tentoonstellingen lopen doorbreken. Natuurlijk zijn veel kunstwerken en relikwieën nog steeds verboden terrein, en dat zal altijd zo blijven, maar musea zijn veel beter geworden in het interactief maken van tentoonstellingen, dus zorg ervoor dat je daadwerkelijk deelneemt aan activiteiten en audiotours. Betrek al je zintuigen: raak aan wat je kunt, lees de borden (ze staan ​​vaak vol met interessante en verrassende feiten), luister naar de gidsen en video's, enz. (proef echter niet de dinosaurusbotten).