Uitje met de motor? 5 leuke bestemmingen in Nederland

Zin om iets leuks te doen in het weekend op de motor in het weekend, maar geen inspiratie? Geen probleem, we helpen je graag een handje! We hebben vijf leuke uitjes om te doen met de motor in Nederland. Het is uiteraard wel wat kouder op de motor in deze tijd van het jaar, dus zorg voor warme motor kleding.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

In de kop van Overijssel vind je het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit gebied biedt een bijzonder, waterrijk landschap vol interessante flora en fauna. Er lopen wegen doorheen, waardoor je dit mooie en interessante gebied ook per motor kunt verkennen. Een bezoekje aan het Nationaal Park is ook prima te combineren met wat sightseeing in mooie plaatsen in de buurt. In het bijzonder de moeite waard zijn Giethoorn (het Nederlandse Venetië) en het charmante, historische Blokzijl, een voormalig havenstadje dat nu tegen de Noordoostpolder aan ligt.

Elfstedenfietsroute

Ook als de rayonhoofden besluiten dat de Elfstedentocht niet verreden kan worden, kun jij hem alsnog rijden op de motor. Daarvoor maak je simpelweg zelf het rondje over de wegen die je langs deze elf mooie, historische steden en stadjes voert. Het maakt niet uit waar je begint, als maar zorgt dat je alle elf steden gehad hebt. Je begint en eindigt dus in Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker of Dokkum. Uiteraard is het wel de moeite waard om zeker in een aantal van deze plaatsen ook een stop te maken om de stad te bezichtigen. Overigens is een rit door het waterrijke Friese achterland ook zeker geen straf.

Hanzeroute

Wist je dat Nederland rijk is aan mooie, historische Hanzesteden? De Hanze was een samenwerkingsverband van handelaren en zo’n 200 steden tijdens de middeleeuwen. Deze steden vierden over het algemeen hoogtij in deze dagen, wat terug te zien is in de rijke middeleeuwse architectuur in de historische binnensteden. De 135 kilometer lange Hanzeroute voert je van het ronduit schitterende maar ondergewaardeerde Kampen naar Millingen langs de slingerende IJssel. Onderweg passeer je verschillen mooie Hanzesteden als Zwolle, Deventer, Zutphen en Doesburg, die allemaal een bezoek waard zijn. Onderweg geniet je op de motor ook van de mooie natuur in de uiterwaarden van de IJssel.

Zuid-Limburgse Heuvelland

Laat de motor je voeren naar het minst Nederlandse stukje Nederland: Zuid-Limburg. Zowel het glooiende, heuvelachtige landschap als de architectuur en de sfeer doen je vermoeden dat je al in de Ardennen bent. Je kunt hier de prachtigste routes rijden door het mooie landschap langs allerlei oude kastelen en landhuizen. Onderweg passeer je gezellige dorpjes waar je een leuke stop kunt maken. Bezoek zeker ook het levendige en mooie Valkenburg met zijn burcht en grotten.

Goeree-Overflakkee

In de categorie ‘delen van Nederland die veel mensen zelden tot nooit bezoeken’ hebben we het eiland Goeree-Overflakkee in het zuiden van Zuid-Holland. Het voordeel daarvan is dat je hier echt het gevoel kunt hebben dat je even ‘weg’ bent. Op Goeree-Overflakkee vind je tijdens het toeren op de motor rust en kun je leuke historische stadjes als Goedereede (waar de naam Goeree vandaan komt), Ouddorp en Middelharnis bezoeken.

Op de motor kun je dus van allerlei leuke dingen doen in ons eigen land. Voor veel mensen valt er nog genoeg te verkennen in Nederland, en waarom zou je dat ook niet gewoon lekker op de motor doen?