Top 5 beste Pretparken van Europa | De ultieme gids voor sensatiezoekers

De zomer is begonnen en wat is er nou leuker dan een dagje avontuur in een pretpark met de kids, met vrienden of met familie! In Nederland zelf hebben we genoeg top pretparken om je te vermaken maar vergis je niet, de beste staan verspreid door heel Europa. Dus ook als je op vakantie bent en je de zee en het strand even zat bent, ga dan voor een dagje familiepret en de beste achtbanen van Europa!

In deze blog hebben we de 5 beste voor je op een rijtje gezet aan de hand van De Pretparkcheck Europa 2023 van Travelcircus! Voor deze ranking zijn 74 pretparken vergeleken en beoordeeld op: prijs-kwaliteit, beoordelingsfactor, naamsbekendheid, plezier voor alle leeftijden en op Instagram-factor.

Top 5 beste Pretparken van Europa | De ultieme gids voor sensatiezoekers

Europa Park

Europa’s meest opwindende pretparkervaring krijg je in Europa Park in Duitsland. In het Europa-Park loop je door 18 themagebieden met in totaal meer dan 100 attracties! Zowel voor jong als oud is hier ongelofelijk veel te zien en doen. Dit is ook nog het grootste pretpark van Duitsland, een echte must-visit. Hier beleef je heel Europa binnen een dag!

Efteling

Op nummer twee staat de welbekende Efteling in Kaatsheuvel, Nederland. Deze scoort vooral hoog op plezier voor alle leeftijden en wordt heel goed beoordeeld door de bezoekers op Google & TripAdvisor! De sprookjeswereld belooft eindeloos plezier voor jong en oud. Van razende achtbanen tot leuke kinderattracties, en natuurlijk het Sprookjesbos. Ook al is iedere Nederlander hier vast wel eens geweest, dit gaat echt niet vervelen! Elke keer als je door het Sprookjesbos loopt ontdek je weer iets nieuws magisch!

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is de derde in de lijst met Top-Pretparken. Dit is misschien wel de bekendste van allemaal, maar scoort tegelijkertijd ook het laagste op prijs-kwaliteitverhouding. Je moet wat overhebben voor een avontuurlijk dagje amusement hier want met een gezin van vier betaal je inclusief parkeren al gauw 540 hele euro’s. En dan heb je nog niet eens gebruik gemaakt van 1 van de 42 bars en restaurants die te vinden zijn in het park. Wel wordt je betoverd door het magische kasteel van Doornroosje en heb je de kans al je favoriete Disney Figuren te ontmoeten tijdens de beroemde parade! A once upon a time experience!

Disneyland Parijs

Energylandia

Dan is er ook nog het wat onbekende Energylandia in Polen, maar deze komt wel degelijk op nummer vier in de ranking! Je hebt er maar liefst 9 waterattracties dus waterpret is gegarandeerd. Het is het grootste pretpark van Polen en scoort in tegenstelling tot Disney het allerbeste op prijs-kwaliteit. In dit pretpark krijg je het meeste waar voor je geld, je betaalt hier zo’n 2.50 euro per attractie. Ze zijn daarnaast nog niet zo bekend op Instagram maar wat niet is kan nog komen! New trend incoming in 1, 2, 3 ……  #Energylandia

PortAventura World

De laatste van onze tips voor een dagje pretpark is te vinden in het zonnige Spanje en heet PortAventura World. Met 6 verschillende werelden die je kan ontdekken heb je hier de hele dag plezier met het gezin of met je vrienden! Lekker met de Spaanse zon op je bol alle 40 attracties uitproberen en de beoordelingen liegen er ook niet om! De bezoekers zijn erg enthousiast. Naast de normale attracties worden er ook shows gegeven en die worden elk seizoen vernieuwd! Hoe leuk, dan kan je dus mooi 4x per jaar dit top pretpark in Europa bezoeken!

Ps. Vergeet niet je tickets, comfi kleding, zonnebrand, flesje water, rugzak, droge onderbroek, camera en je avontuurlijke instelling mee te nemen. Op naar de beste achtbanen van Europa, see you there!