Top 10 romantische uitjes voor koppels

Als koppel is het altijd fijn om samen iets te ondernemen en quality time met elkaar door te brengen. In Nederland zijn er genoeg romantische uitjes te bedenken voor koppels. Hieronder hebben we de top 10 romantische uitjes voor jullie op een rijtje gezet. Want ook wanneer je al jaren samen bent en je het hebt over het opruimen van de schuur, roest verwijderen van de kraan of allerlei andere dagelijkse bezigheden, is het belangrijk te voorkomen dat je niet in die sleur terecht komt. Door maandelijks een vaste date night te plannen, kunnen we jullie verzekeren dat het er een stuk leuker op zal gaan worden.

 

Neem de tijd voor elkaar

In een goede relatie is het belangrijk dat je tijd voor elkaar blijft maken. Zo voorkom je dat je in die welbekende ‘sleur’ terecht komt, met alle gevolgen van dien. Helemaal wanneer er ook kinderen in het spel zijn, zien we vaak dat alles draait om de kinderen en dat een gezellig avond met z’n tweeën al snel niet meer wordt gedaan. Zelfs wanneer je het misschien financieel wat lastiger hebt, is het heel goed mogelijk om op een zaterdagavond gezellig met z’n  tweeën met de kaarsjes aan op de bank te genieten van een leuke film. Huishoudelijke klusjes zoals de frituurpan schoonmaken en ook stofzuigen kan rustig even een dagje wachten. Om je te voorzien van wat ideeën, hebben we maar liefst 10 romantische uitjes voor je op een rijtje gezet.

Diner bij kaarslicht

Een klassieker onder de romantische uitjes is een diner bij kaarslicht. In Nederland zijn er genoeg restaurants waar je romantisch kunt dineren, zoals het Amstel Hotel in Amsterdam en het Karel V in Utrecht.

Wellnessdag

Een dagje ontspannen in een wellnessresort kan ook erg romantisch zijn. Nederland heeft verschillende wellnessresorts, zoals Thermae 2000 in Valkenburg en Elysium in Bleiswijk.

Fietsen door de natuur

Een romantische fietstocht door de natuur is ook een aanrader. In Nederland zijn er verschillende mooie fietsroutes te vinden, zoals de Bloesemroute in de Betuwe en de Veluwezoomroute in Gelderland.

Picknicken in het park

Een picknick in het park kan ook erg romantisch zijn. Nederland heeft verschillende mooie parken, zoals het Vondelpark in Amsterdam en het Kralingse Bos in Rotterdam.

Picknicken in het park

Boottocht door de grachten

Een boottocht door de grachten van Amsterdam of Utrecht is ook een romantisch uitje. Tijdens de boottocht kun je genieten van het uitzicht en van elkaar.

Overnachten in een romantisch hotel

Overnachten in een romantisch hotel is ook een aanrader. Nederland heeft verschillende romantische hotels, zoals het Kasteel TerWorm in Heerlen en het Bilderberg Hotel in Oosterbeek.

Stedentrip

Een stedentrip kan ook erg romantisch zijn. Nederland heeft verschillende mooie steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Maastricht.

High tea

Een high tea is ook een romantisch uitje. In Nederland zijn er verschillende restaurants en hotels waar je een high tea kunt reserveren, zoals het Waldorf Astoria in Amsterdam en het Conservatorium Hotel in Amsterdam.

Sterrenkijken

Een avondje sterren kijken kan ook erg romantisch zijn. Nederland heeft verschillende sterrenwachten, zoals de Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht en de Publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem.

Romantische wandeling

Een romantische wandeling is ook een aanrader. Nederland heeft verschillende mooie wandelroutes, zoals het Pieterpad en het Kromme Rijnpad.