Tips voor een kinderfeestje in het bos

Ben je op zoek naar een uniek en avontuurlijk idee voor een kinderfeestje? Dan is een feestje in het bos misschien wel perfect voor jou! Het bos heeft namelijk ontzettend veel mogelijkheden en is daarmee dus ook mateloos populair. Zelfs in de wintermaanden is het leuk om er bijvoorbeeld een speurtocht voor je kinderfeestje te organiseren, waarbij je daarna lekker met zijn allen kunt genieten van een welverdiende beker warme chocolademelk, hoe fijn is dat? Omdat er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden zijn, hebben we een aantal tips voor je, zodat jij het volgende kinderfeestje in het bos kunt houden met de kids.

De perfecte locatie

Het bos biedt ontzettend veel verschillende mogelijkheden voor een geweldig kinderfeestje. Kies een omgeving met voldoende ruimte voor spellen en andere activiteiten, zodat de kinderen zich compleet kunnen uitleven. Denk bijvoorbeeld aan een natuurgebied in de buurt of een speciaal aangewezen plek voor recreatie. Zorg er ook voor dat er voldoende parkeergelegenheid is, zodat alle ouders hun auto gemakkelijk kunnen parkeren. Houd er wel even rekening mee dat er op een respectvolle manier met de natuur en eventuele dieren wordt omgegaan en je de regels volgt die gelden in een bepaald gebied.

Spannende spellen

Een kinderfeestje in het bos draait natuurlijk vooral om spelletjes en activiteiten. Denk hierbij aan een speurtocht waarbij de jarige en zijn/haar vriendjes op zoek moeten gaan naar verstopte schatten. Maak het extra spannend door het toevoegen van raadsels en puzzels die opgelost moeten worden. Ook levend stratego of verstoppertje spelen tussen de bomen zorgt voor veel plezier. Wil jij een kant-en-klaar kinderfeestje huren? Dan kan natuurlijk ook! Ga voor dit en allerlei leuke ideeën voor een kinderfeestje naar kinderfeestje.nl en kijk welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Picknicken

Natuurlijk krijg je van al dat spelen op een gegeven moment ook trek. Daarom is het verstandig om allemaal lekkere dingen mee te nemen naar het bos, zodat jullie tussendoor even lekker wat kunnen eten en drinken. Wat dacht je van een zakje chips en pakje drinken voor iedereen of een ijsje als je in de zomer naar het bos gaat? Dit geeft de kids even de gelegenheid om tot rust te komen, zodat ze weer vol energie aan het tweede deel kunnen beginnen. Neem daarnaast natuurlijk ook wat lekkers mee voor tussendoor, zodat ze ook tussen het spelen door even lekker een koekje kunnen smikkelen bijvoorbeeld.

Veiligheid voorop

Bij het organiseren van een kinderfeestje in het bos is het belangrijk om ook aan de veiligheid te denken. Zorg ervoor dat er voldoende begeleiders/ouders zijn om toezicht te houden op de kinderen. Informeer ouders ook over eventuele risico's, zoals tekenbeten of allergieën voor insectenbeten. Vergeet dus niet om insectenspray en tekentangen mee te nemen en geef ouders een duidelijke instructie hierover. Nu is de kans dat iets gebeurt natuurlijk niet heel groot, maar het is wel zo netjes om de ouders vooraf even te informeren, zodat ze de kinderen bij thuiskomst even extra kunnen checken.