Tips voor een dagje uit met een beperkt budget

Vandaag de dag is een dagje naar het pretpark niet iets wat voor iedereen is weggelegd. Met een gemiddelde ticketprijs van rond de 40 euro, waar er ook uitschieters zijn die daar ver boven liggen, is het voor gezinnen met kinderen een enorme uitgave om dit te kunnen doen. Je hebt namelijk niet alleen de tickets nodig, maar ook het vervoer, de parkeerkosten en eventueel een hapje en een drankje tijdens een dagje weg nemen vaak een flinke hap uit het budget. Om er dan toch voor te zorgen dat je ook met een beperkt budget prima een dagje weg kunt, hebben wij een aantal handige tips voor je.

Kies voor iets wat weinig tot geen geld kost

Veel kinderen hebben totaal geen besef van wat iets kost. Hoe leuk is het dan om bijvoorbeeld met de kinderen te gaan picknicken in het park. Het leuke hieraan is, is dat het je vrijwel niet veel meer hoeft te kosten dan normaal. Ook thuis moeten jij en de kinderen eten en drinken. Wel is het leuk om tijdens een picknick net even iets meer uit te pakken, waardoor het allemaal wat gezelliger wordt. Hierbij kun je denken aan wat luxer broodbeleg of bijvoorbeeld een koekje bij de koffie of thee. Je zult zien dat wanneer je dit regelmatig doet, de kinderen het geweldig vinden, terwijl het je qua geld bijna niets kost.

Spaar zegels

De meeste supermarkten bieden gedurende het jaar allerlei leuke acties aan. Dat houdt in dat je bij bijvoorbeeld iedere 10 of 15 euro een zegel krijgt en je bij een volle spaarkaart korting krijgt op de toegang van bijvoorbeeld de Efteling. Daar waar de tickets normaal rond de 45 euro per persoon kosten, kan een 1 + 1 actie of een aanzienlijke korting het allemaal net even iets behapbaarder maken om hier met het gezin naartoe te gaan. Helaas is het spookhuis met het welbekende skelet niet meer, maar gelukkig zijn er nog tientallen andere te gekke attracties waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. Zorg dus dat je de verschillende acties goed in de gaten houdt, want het kan er zomaar voor zorgen dat je ondanks een beperkt budget, toch in de gelegenheid wordt gesteld om je kinderen te verrassen met een dagje naar het pretpark of de dierentuin.

Ga naar een gratis museum

Een bezoekje aan een museum is niet alleen leuk, maar ook direct ontzettend leerzaam. Waar veel kinderen op de basisschool een spreekbeurt moeten houden, dient een museum natuurlijk de perfectie inspraiteibron voor verschillende presentatie onderwerpen. Omdat de meeste musea voor kinderen vrijwel gratis toegankelijk zijn, is dit de perfecte manier om met een gesloten beurs en tevens ook een educatief karakter op pad te gaan. Wel is het belangrijk vooraf even goed te kijken waar je gedurende een bepaalde periode gratis naar binnen kunt. Wat je namelijk vaak ziet, is dat dit een bepaalde dag in de maand is. Handig om dit van te voren even op te zoeken en alvast te noteren in je agenda of je telefoon.