Uitjes met kids: vergeet deze praktische zaken niet

Wil je binnenkort lekker met de kids op pad? Of je nu naar de speeltuin gaat of een andere activiteit onderneemt: als je met de kids eropuit gaat is een goede voorbereiding van belang. Er zijn dan ook een aantal praktische zaken om rekening mee te houden. Welke praktische zaken dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Uitjes met kids: vergeet deze praktische zaken niet

Het vervoer

Ten eerste is het goed om na te denken over het vervoer. Want waar is het uitje? Kun je hier lopend heen, op de fiets, met de auto of met de bus? Het is goed om hier van tevoren even goed research te doen. Als je jonge kinderen hebt, kan het zo zijn dat zij niet lang kunnen stilzitten. Kijk daarom goed hoelang er gereisd moet worden en waarmee. Is de eindbestemming best een tijdje reizen? Zorg er dan voor dat je kinderen zich kunnen vermaken onderweg, zodat zij niet snel verveeld raken.

Het vervoer

Het weerbericht checken

Wat ook handig kan zijn om te doen, is het checken van het weerbericht. Dit is vooral belangrijk als je iets in de buitenlucht gaat doen. Je zit er tenslotte niet op te wachten dat je een dagje strand op de planning hebt staan, maar het hier straks helemaal geen mooi weer voor is. Bovendien kun je op basis van het weerbericht bepalen hoe je jouw kinderen aan moet kleden. Moeten je kids meerdere laagjes aan of hebben zij genoeg aan één laagje kleding?

Het weerbericht checken

Eten en drinken mee

Het is natuurlijk goed mogelijk dat je kids honger of dorst krijgen tijdens een dagje uit. Daarom is het handig om genoeg eten en drinken mee te nemen als je met je kids op pad gaat. Zo voorkom je dat je straks op zoek moet gaan naar een winkel of restaurant voor iets om te eten of te drinken. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg drinken bij je hebt en ook wat dingen om te eten. Van broodjes tot een koekje: je kunt aan alles denken.

Eten en drinken mee

Belangrijke benodigdheden meenemen

Naast eten en drinken zijn er nog een aantal dingen handig om mee te nemen als je een uitje met de kids op de planning hebt staan. Wat je allemaal mee moet nemen, is soms ook een beetje afhankelijk van het weer. Je kunt in ieder geval denken aan spullen als een fototoestel, zonnebrand, reservekleding, zakdoekjes en een paraplu bij slecht weer. Ook geld is natuurlijk handig om bij je te hebben, zodat je wanneer nodig nog even iets kunt kopen.

Is jouw kind nog een baby? Dan zijn andere benodigdheden belangrijk. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld flesjes, een speen, reservekleding en een draagzak. Als je veel spullen nodig hebt, moet dit natuurlijk ook allemaal worden meegenomen. Hiervoor kun je denken aan het meenemen van een rugzak. Wat je ook zeker kunt overwegen, is het gebruiken van een bolderkar. Dit kan goed van pas komen als je op pad gaat met de kids!

Deze praktische zaken hierboven zijn in ieder geval goed om niet te vergeten als je een uitje met de kids wilt plannen. Zoek je nog ideeën voor leuke uitjes? Voor inspiratie zou je deze uitjes met kids in Amsterdam kunnen bekijken. Voor welk uitje je ook kiest, een goede voorbereiding is van belang als je met je kids ergens naartoe gaat. Zo kom je niet snel in vervelende situaties terecht en kan jouw dagje uit zonder zorgen verlopen.

Belangrijke benodigdheden meenemen