Texel ontdekken op de e-bike

Kunnen we deze zomer naar het buitenland op vakantie? Het wordt spannend. Voor veel Europese landen geldt nog dat je er alleen naartoe mag voor noodzakelijke reizen. Ook wereldwijd zijn er landen waar wij Nederlanders nog niet welkom zijn. Corona houdt ons nog even in de greep. Maar gelukkig is er binnen Nederland steeds meer mogelijk. Mede daardoor overwegen veel mensen een zomervakantie in Nederland. En waarom ook niet? Nederland heeft ontzettend veel mooie plekjes zoals ons prachtige Waddeneiland Texel. Dus voor een heerlijk uitje (of een complete vakantie) zit je goed op Texel. Wij raden aan: ontdek Texel op de elektrische fiets! 

Texel ontdekken op de e-bike

Uitje naar Texel

In het noorden van ons land vind je onze mooie Waddeneilanden. Het grootste eiland is Texel, met een oppervlakte van 170 km2 en het telt ongeveer 13.500 inwoners. Het is een eiland met authentieke dorpjes, kilometers strand en prachtige natuur. Bovendien ervaar je hier natuurlijk het echte ‘eilandgevoel’. Leuk om te weten: Texel zat ooit gewoon vast aan Nederland. Maar tijdens de Allerheiligenvloed in 1170 is Texel een eiland geworden. Om er te komen stap je in Den Helder op de veerboot en binnen een klein uurtje zet je voet aan wal bij Het Horntje.  

Uitje naar Texel

Eiland ideaal voor de e-bike

Texel is bij uitstek een erg leuke plek om te ontdekken met een elektrische fiets. Het heeft ruim 140 kilometer aan fietspaden en je doorkruist leuke dorpjes, fietst door duin, bos en strand. Met een elektrische fiets zie je nóg meer van het eiland want je kunt immers langere tochten maken. Op een elektrische fiets fiets je makkelijk 60km op een dag. Dus stel, je maakt een uitje maakt van één dag naar Texel, dan kun je al heel erg veel van het eiland zien. Plus: aan het einde van de dag ben je helemaal niet uitgeput van al die kilometers op de fiets! 

Eiland ideaal voor de e-bike

Geen last van zeewind

Nog een bijkomend voordeel: je bevindt je op een waddeneiland en dat betekent: wind. Een zeewind of briesje kan heel lekker zijn wanneer je over het strand wandelt, maar wanneer je op de fiets zit kan dit erg vermoeiend zijn. Omdat je je met wind tegen zo in moet spannen, heb je amper de tijd en rust om om je heen te kijken. Dat is natuurlijk zonde, vooral als je doel is om van de omgeving te genieten. 

Geen last van zeewind

Fietsverhuur op Texel

Heb je geen e-bike, maar zou je het eens willen proberen op Texel? In Den Burg vind je Stella Fietsverhuur op Texel. Daar kun je naast normale fietsen ook elektrische fietsen huren. Alle e-bikes zijn uitgevoerd met een Shimano Nexus versnellingsnaaf, een krachtige 11Ah accu (396Wh) en de fietsen zijn laag in gewicht. Zeker weten dat er een elektrische fiets voor je klaar staat? Bij de online Stella Fietsverhuur reserveer je eenvoudig je e-bike in Den Burg of in De Koog. 

Fietsverhuur op Texel