Sportief uitje: 3 ideeën

Wil jij een leuk uitje doen en vooral iets actiefs? Laat je dan inspireren door dit artikel met een ideeën voor een sportief uitje.

Crossfit

Als je echt een uitdagende sportief uitje wilt doen is een lesje crossfit ideaal. Crossfit valt als trainingsvorm onder fitness. Alleen is het wel erg anders dan fitness. Crossfit is een combinatie is van atletiek, gymnastiek en gewichtheffen. Bij crossfit heb je tussen de oefeningen weinig rust, waardoor jij veel vraagt van je lichaam. Oefeningen die er bijvoorbeeld worden gedaan zijn pull ups, ketllebell swings en sit ups. Met goede ketllebells kan je veel oefeningen uitvoeren van crossfit. Goedkope winkels verkopen ook ketllebells, maar deze zijn van mindere kwaliteit. Hierdoor wordt de kans op blessures verhoogd. Let op dat je niet kiest voor een te lichte of te zware kettlebell. Bij crossfit wordt ook vaak een fitness springtouw gebruikt. Hiermee train jij je sprongkracht en uithoudingsvermogen. Crossfit wordt ook wel een high intensity interval training genoemd. High intensity interval houdt in dat je op hoge intensiteit traint met korte rustmomenten tussendoor. Bij crossfit worden er ook vaak wedstrijden tegen elkaar of jezelf gedaan. Hierdoor probeer je jezelf steeds te verbeteren. Dit maakt het een erg uitdagende sport. 

Trampoline

Trampoline springen is niet alleen voor kinderen leuk, maar ook voor volwassenen. Het is goed voor je conditie en je kracht, omdat je veel kracht gebruikt tijdens het springen. Trampoline springen is dus een uitstekende oefening om je uithoudingsvermogen mee te trainen. In Nederland zijn er steeds meer trampolineparken. Hier kan je vrij springen of een lesje trampoline springen volgen. Er zijn verschillende lesjes trampoline springen, waaronder ook een high intensity interval training op de trampoline. 

Karten

Als je houdt van racen is karten een leuk uitje. Ook met karten kan jij jezelf verbeteren. Vaak wordt er met karten tegen elkaar gestreden. Je bent hier wel minder actief bezig dan met trampoline springen en crossfit, maar er wordt meer gevraagd van je concentratie en reactievermogen. Hoe groter de groep hoe moeilijker het karten wordt. Je kunt kiezen tussen ice karten en normaal karten. Daarnaast heb je keuze tussen verschillende kartauto’s met verschillende snelheden.

Wil je graag meerdere uitjes achterelkaar doen? Dat kan ook. Karten kan je bijvoorbeeld vaak combineren met lasergamen. Veel aanbieders van sportieve uitjes bieden verschillende sportieve uitjes aan. Soms krijg je ook korting als je meerdere sportieve uitjes boekt.