Slecht ter been en zelfstandig op pad? Het kan!

‘Ouder worden willen we allemaal, oud zijn niet’. Een uitspraak die we regelmatig voorbij horen komen, maar niet helemaal waar is. Want oud zijn kan vandaag de dag óók heel leuk en fijn zijn. Het succes en plezier ervan valt of staat met het aanschaffen van de juiste zaken en het treffen van de nodige maatregelen. Ook voor ouderen is een dagje uit een hoogtepunt in het jaar. Natuurlijk is het gezellig dit te doen met een georganiseerde trip of met ondersteuning van familie, maar zelfstandig op pad gaan blijft het allerfijnste. Dan kun je precies je dag invullen zoals je zelf wilt en naar huis gaan wanneer jouw energie op is. Hoe je, ook wanneer je benen iets minder worden, wel zelfstandig op pad kan? Hier de tips.

Goed vervoer

Eigenlijk kun je met goed vervoer als oudere altijd en overal heen. Bij goed vervoer komt echter nog wel het nodige kijken. Het moet veilig, verantwoord en uiteraard toegestaan zijn. Het traditionele scootmobiel zoals we kennen uit het verleden is voor een hele dag op pad niet altijd geschikt. De accu is te snel leeg of de snelheid te laag waardoor je de plek van bestemming niet kan bereiken. Maar er is tegenwoordig ook een scootmobiel op de markt die wel de nodige snelheid en uithoudingsvermogen heeft om een heel dagje mee op pad te gaan. Dit zijn een soort van scooters op drie wielen die rijden op basis van elektriciteit. Er zijn allerlei verschillende opties, het is dus goed om te kijken welke optie bij de situatie past.

Ook is er de mogelijkheid van een scootmobiel met 4 wielen. Deze bied nog net wat meer stabiliteit, maar heeft ook de nodige kracht om langere afstanden af te leggen. Een dosis zelfstandigheid waar iedereen blij van wordt.

Natuurlijk is niet ieder uitje geschikt wanneer je slechter ter been bent, een middagje skiën in een hal of paintballen, is niet aan te raden. Maar er is wel meer mogelijk dan men denkt. Veel plekken zijn al ingericht op minder valide personen en zo kan een dierentuin ook prima bezocht worden wanneer de mobiliteit aan het afnemen is. En dieren kijken is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen, maar voor alle generaties en leeftijden.

Dus niet meer in staat om hele stukken te wandelen? Laat je niet beperken in je vrijheid en kies voor een duurzaam vervoersmiddel wat aansluit op jouw plannen, wensen en voorkeuren. Dan gaat er letterlijk een wereld voor je open.