Sinterklaas intochten

De dagen worden korter, het weer wordt kouder en de wintertijd is alweer ingegaan. De Sint komt weer ons land bezoeken. Gelukkig maar!  

Voor ons zijn de Sinterklaas intochten wel echt hét moment dat we de feestdagen rondom Sinterklaas en Kerstmis ingaan. Wij hebben een speciale pakjes top 5 gemaakt van onze favoriete Sinterklaas intochten van sint en piet om deze feestdagen goed te beginnen:  

1. Rotterdam

Op zaterdag 12 november wordt de intocht van Sinterklaas in Rotterdam voor de 71ste keer georganiseerd en dit wordt ook nu weer een groot feest!   

Zoals elk jaar komt Sint met zijn pieten aan bij de kade van het Willemsplein. Na aankomst trekken ze door de stad met als eindpunt bij het Grote Kerkplein. Op dit plein wordt nog een extra leuk feestje gehouden, wat zeker de moeite waard is om naartoe te reizen!

2. Maastricht

Sinterklaas komt samen met zijn pieten op zaterdag 12 november aan op de Kesselkade in Maastricht waar ze hartelijk worden verwelkomd door de burgemeester. Na de aankomst trekt sint door de stad via de straten, maar wordt ook het winkelcentrum Brusselsepoort bezocht.   

Ben jij op zoek naar meer sinterklaas uitjes? Klik dan hier en bekijk ons aanbod op onze website!

3. Haarlem

Sint en piet komen op zondag 13 november rond 13.00 aan in Haarlem. Zij komen met de pakjesboot aanvaren op de oude Spaarne. Na een korte stop, zal sint te paard zijn tocht vervolgen.   

De route zal starten op de Koudenhorn en daarna via het Spaarne, Gedempte Oudegracht, Zijlstraat, Nieuwe Groenmarkt, Krocht en Smedestraat rond 14.15 uur eindigen op de Grote Markt waar weer een feestelijke ceremonie met de Haarlemse Burgermeester plaats zal vinden.

4. Amsterdam

Op zaterdag 13 november is de grote intocht van sinterklaas in Amsterdam met ruim 600 pieten (!!!)  Na het binnenvaren over de Amstel, legt de boot aan bij het scheepvaartmuseum, waarna hij traditiegetrouw een tocht maakt door de stad.  

5. Deventer

De intocht in Deventer is bijzonder, omdat sinterklaas hier pas aankomt op de laatste zaterdag voor 5 december. Dit jaar komt hij op zaterdag 3 december aan bij de IJsselkade waarna ze stad in gaan om een feestje te vieren met alle kinderen en ouders.