Dit zijn de mooiste rondvaarten in de Nederlandse steden

Het zou kunnen dat je er nog nooit bij hebt stilgestaan, maar Nederland barst van de attracties. Dit is het geval op het land, maar ons land zit natuurlijk ook vol met rivieren, meren en zeeën. Zo kun je ook een mooie vaartocht maken. Bij buitenlandse toeristen zijn deze rondvaarten door ons land al enorm populair, maar bij Nederlanders zelf is dit nog niet helemaal het geval. Eigenlijk is dat totaal niet logisch. De vaartochten door ons kikkerlandje zijn namelijk hartstikke leuk, plan dus één van de boottochten doordat de onderstaande steden. 

Dit zijn de mooiste rondvaarten in de Nederlandse steden

Rondvaart over de Amsterdamse grachten

Ben je ooit al op een boottocht geweest in ons land? Waarschijnlijk was dit dan een rondvaart over de Amsterdamse grachten. Deze vaartochten zijn namelijk ontzettend populair, zowel onder Nederlanders als onder toeristen. Ze zijn dan ook ware klassiekers, Amsterdam zal immers nooit vervelen. Al varend over de grachten kun je de glorie van onze hoofdstad het best in je opnemen. Onderweg zul je allerlei prachtige hoogtepunten van Amsterdam tegenkomen. Hierbij kun je denken aan de indrukwekkende, traditionele herenhuizen, maar ook de sfeervolle bruggetjes zijn zeker hoogtepunten tijdens zo’n vaartocht door de Nederlandse hoofdstad. Vooral leuk met een gids!

Wij hebben de top 5 van leukste rondvaarten door Amsterdam voor jou geselecteerd:

  • Floating Amsterdam, hier kun je terecht voor een luxe rondvaart onder het genot van een hapje en een drankje. Op zoek naar een passend bedrijfsuitje? Floating Amsterdam organiseert ook bedrijfsuitjes met een live tour guide. Het is ook mogelijk om een lunch of diner bij te boeken.
  • Een dagje met de mannen op stap? Of gezellig met vriendinnen? Ga dan voor een borrelboot. Een rondvaart door de grachten onder het genot van een heerlijk drankje en borrelhapjes.
  • Een dagje met de kinderen op pad? Dan zit je bij Blue Boat Company helemaal goed. Deze rondvaart neem de kinderen mee op avontuur door de grachten van Amsterdam.
  • Het is natuurlijk ook leuk om voor een klassieke rondvaart te gaan. Dan moet je bij Classic canal cruises zijn. Tijdens deze rondvaart kom je langs de mooiste plekjes van Amsterdam in een klassieke salonboot. De schipper is ook de live gids en vertelt je alles over de prachtige geschiedenis.
  • Ga je liever voor een sportieve rondvaart? Kies dan voor waterfietsen door de grachten van Amsterdam. Lekker in je eigen tempo rondzwerven op het water. Ook leuk om met de kinderen te doen.
Rondvaart over de Amsterdamse grachten

Rondvaart in Amersfoort

Ook in andere steden in ons land kun je mooie rondvaarten maken, zoals in Amersfoort bij de Waterlijn. Hier zul je je een perfecte combinatie van natuur en historie ontdekken tijdens de vaartocht. Je maakt via de west route bovendien kennis met de hoogtepunten van Amersfoort. Hierbij kun je onder andere denken aan het Huis met de Paarse Ruitjes, maar ook de smalle grachten zijn highlights. Je kunt daarnaast tevens voor de stadsmuurroute kiezen. Deze tocht leidt je naar andere highlights, zoals de Koppelpoort en het 19e-eeuwse park. Je zult bovendien prachtige uitzichten hebben op oude torens, muren en bogen. 

Rondvaart in Amersfoort

Boottocht in Den Bosch

Als je van cultuur en avontuur houdt dan mag je de vaarroute Jeroen Bosch zeker niet missen, wat echt een spectaculaire boottocht is. Het staat in het teken van Jheronimus Bosch, een kunstschilder in de middeleeuwen. Tijdens deze intieme rondvaart zul je langs de Binnendieze varen en bewonder je op hetzelfde moment de beelden van de schilderijen van Bosch. Ook zul je door het Hellegat varen, een indrukwekkende grot. Ook ga je naar De Groote Hekel. Hier kijk je naar zijn film Hemel en Hel onder een verlichte boog. En dat dus gewoon in Den Bosch! 

Boottocht in Den Bosch

Rondje Groningen

Als je meer van Groningen wilt zien dan is een Rondje Groot Groningen zeker een aanrader. Je zult tijdens deze boottocht onder diverse bruggen doorgaan. Hier kun je een foto van de haven ontdekken, ook kun je een gedicht en Delftsblauwe tegels die kinderspellen afbeelden zien onder deze bruggen. Via de woonbuurt Paddepoel zal je bij een Rondje Groot Groningen naar het Ommeland varen. Dit is een prachtige groene oase buiten de stad Groningen. Tijdens deze rondvaart door de hoofdstad van de noordelijke provincie zul je bovendien ook De Gordijnen zien. Dit is een spectaculair kunstwerk met geometrische vormen die gemaakt is door Gunnar Daan. Naast een rondvaart is het ook mogelijk om zonder schippers zelfstandig door de grachten van Groningen te varen in een elektrische sloep.

Rondje Groningen

Varen door Leiden

Het Rembrandtjaar werd gevierd met een speciale vaarroute in Leiden, wat de Rembrandts Vaar- en Wandelwegen genoemd wordt. Dit staat dus volledig in het teken van de kunstschilder, die afkomstig is uit Leiden. De schipper zal tijdens deze tocht alles vertellen over de jeugd van Rembrandt in Leiden, terwijl je onderweg ook langs allerlei oude herenhuizen en molens zult varen. Vergeet bovendien niet te genieten van de houten ophaalbrug. Na een uur varen zul je ook nog met een gids door de sfeervolle straatjes van de stad wandelen. Je krijgt bovendien een kijkje in The Young Rembrandt Studio, hier schilderde Rembrandt als kind.

Nou, dit zijn voorlopig wel genoeg rondvaarten die je kan gaan doen in ons eigen mooie kikkerlandje! Veel vaarplezier.

Varen door Leiden