Romantisch aan je eigen keukentafel

Waar vorig jaar Valentijnsdag nog net voor de coronatijd viel, valt hij daar dit jaar middenin. Erg jammer, want in deze bijzondere tijd kun je natuurlijk weinig doen qua reizen en uit eten gaan. Maar voor veel romantische dingen hoef je echt de deur niet uit. En niet weer een suf bosje bloemen voor de valentijn. Maar een leuke activiteit waar jullie samen plezier van hebben.  Je kunt voor je geliefde wel een cadeau kopen maar het is veel leuker om een activiteit te organiseer. Dat is ook nog eens waar je op zit te wachten in deze periode. Wanneer je dingen zo leuk mogelijk maakt kun je veel doen. 

Neem nou eten, liefde gaat door de mag en je wil natuurlijk met je geliefde zo nu en dan romantisch dineren. Of op vakantie gaan, maar dat gaat helaas nog niet. Wat wel kan is jullie favoriete vakantie plekje in huis halen en doen alsof je daar bent voor heel even, we leggen uit hoe dat kan. Deze blog staat vol met ludieke ideeën voor een romantische Valentijn voor thuis.

Romantisch aan je eigen keukentafel

Culinair

Gezellig uit eten is een van de leukste en ontspannenste activiteiten. Dus waarom haal je dat gevoel niet gewoon lekker naar de woonkamer. Samen aan de keukentafel even lekker dineren. Je kunt het eten natuurlijk gezellig zelf maken, of een pizza bestellen. Sommige grote restaurants hebben grote boxen samengesteld met een drie gangen diner, dat je normaal daar zou hebben gekozen. Vaak zit er ook nog een lekker flesje wijn bij en kun je helemaal thuis uit eten.

Culinair

Bake-off

Beslis voor eens en voor altijd wie er het beste is in de keuken. Maak allebei binnen dezelfde tijd een taart naar keuze. Wie kan er het beste bakken en wie mag er nog wel een lesje nemen?De verliezer mag de ander zijn personal assistent zijn voor de rest van de dag.Geen zin in taart? Je kunt van alles wel een competitie maken, neem bijvoorbeeld sushi. Leuk om zelf te maken en heerlijk om samen te eten.

 Bake-off

Cocktails maken

Wie kan er van de twee de lekkerste cocktails maken. Met of zonder alcohol, maak er een heuse wedstrijd van. Haal lekkere ingrediënten in huis. En je kunt gaan shaken, maak hem lekker spicy of juist zoet. Laat je even helemaal gaan met de shake beker en de cocktailglazen.

Cocktails maken

Wijnproeverij

Houden jullie wel van een goed wijntje? Dan is het toch hartstikke leuk om een wijnproeverij te houden thuis aan de keukentafel? Je kunt online je wijnpakket bestellen en thuis proeven met je geliefde. Op Uitjes.nl hebben we heel veel leuke aanbieders hiervoor. Dit is nou nog eens een creatief uitje en je hoeft er de deur niet voor uit. Dus neem een kijkje bij onze aanbieders en verras je partner met heelijke wijnen.

Wijnproeverij

Je kunt ook de wijn halen bij de plaatselijke supermarkt, zo ver van je bed is het niet. Haal bijvoorbeeld drie rode en drie witte wijnen. Naar eigen smaak natuurlijk beslis je welke het worden. Wil jij kijken of je geblinddoekt kunt zien welke wijn je voor je hebt, kom erachter wie de echte wijnkenner is. Of geniet samen lekker van de wijn.

Thuis bioscoop

Zijn jullie bezig aan een spannende serie of hebben jullie zin om een film te kijken? Nadat je hebt gegeten is er niets lekkerder dan samen op de bank te ploffen en een leuke Valentijns film aan te zetten. Maak er dan een echte bioscoop ervaring van. Doe het licht uit zet de tv lekker hard en neem ruim van de popcorn. Leg zo veel kussens op de bank als gewenst, verstop jezelf onder een deken, maak het zo comfortabel mogelijk. Op Netflix staan romantische films in alle soorten, maar een ander genre kan natuurlijk ook.

Thuis bioscoop

Favoriete vakantie plek

Je kunt nu nog niet op vakantie naar jullie droomplek. Want voorlopig blijven de vliegtuigen aan de grond, maar je kunt natuurlijk wel alvast vooruit kijken op een leuke vakantie. En dat kan je doen samen met je geliefde onder het genot van een lekker hapje uit het land waar jullie heen willen. Ga lekker speculeren over jullie nieuwe reis of kijk terug jullie mooiste reis samen

Zet een lekkere piri prir op tafel of geniet van een port terwijl je Portugese fado luistert. Lijkt het net of in je Bairo Alto bent in Lissabon. 

Favoriete vakantie plek

Wat gek klinkt maar wel heel grappig is, is om je woonkamer om te toveren naar jullie favoriete vakantieplek. Hang bijvoorbeeld foto’s op van de bestemming  en kleed de kamer aan naar de bestemming. Is jouw weg naar de koelkast straks een wandeling over de Champs-elysees?

Creatief

Ben jij een echte Picasso? Je zou er normaal niet zo aan denken maar elkaar na schilderen kan leuk zijn. Wel je best doen natuurlijk, je partner zal het niet leuk vinden als hij/zij op Pino lijkt na afloop. Je kunt zelf bedenken wat voor portret je wil maken van elkaar. 

Denken jullie elkaar echt goed te kennen. Maak dan een quiz over elkaar met vragen waarvan jij denkt dat de ander het antwoord echt niet weet. Dit wordt lachen want misschien kom je nog wel heel rare dingen tegen.

Creatief