Roadtrip door Nederland met een huurauto

Willen jij en je gezin een keer iets leuks, maar wel origineels doen? Dan is een roadtrip door Nederland natuurlijk ontzettend leuk. Omdat ons land niet heel groot is, kun je in een dag relatief veel gezien hebben. Wel is het handig om vooraf een planning en ook route te maken, maar daarover later meer. Het leuke aan een roadtrip is dat je er ook een auto of klassieke bus voor kunt huren. Zo is een auto huren in Amsterdam of één van de vele andere grote steden in ons land zo gepiept. Online zijn er tal van verhuurders, waarbij je je auto voor één of meerdere dagen kunt reserveren. Omdat een roadtrip een absolute aanrader is en wij er ontzettend enthousiast van worden, hebben we een aantal tips voor je om het nog leuker te maken!

Plan je route

Ondanks dat Nederland niet heel groot is, is het niet te doen om in één dag volledig rond te kunnen rijden. Zelfs niet wanneer je in de auto blijft zitten. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om vooraf een planning te maken, zodat je niet op de gok gaat rijden, alhoewel dat ook ontzettend leuk is om te doen! Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst de Noordelijke provincies te bezoeken en de volgende keer een ander deel van Nederland. Zo is er in iedere provincie wel iets te beleven en kun je ook de elfstedentocht rijden in Friesland. Houd er wel rekening mee dat deze bijna 200 km lang is en je dus al snel 2,5 tot 3 uur zoet bent. Dus maak vooraf een route en zorg dat je ook voldoende tijd hebt om de leukste plekjes tijdens je route te bezoeken.

Neem wat lekkers mee

Een roadtrip is niet compleet zonder iets lekkers. Net als dat we op vakantie gaan en de welbekende witte bolletjes met gebakken ei meenemen, is het ook nu leuk en ook handig om wat mee te nemen. Vooral wanneer je over het platteland rijdt, is de kans groot dat je de nodige kilometers helemaal niets anders tegenkomt dan uitgestrekte bossen. Ontzettend mooi om te zien, maar niet handig wanneer je trek of dorst hebt. Handig is om een koelbox mee te nemen met wat flesjes drinken en iets te eten, zodat je altijd iets bij de hand hebt, mocht je zin krijgen in iets. Wil jij nu ook op roadtrip, maar heb je geen eigen auto? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een auto huren. Klik hier voor het hele aanbod huurauto’s.

Ga voor een overnachting

Wanneer je al het moois wat ons land te bieden heeft wilt zien, dan ontkom je er niet aan om je trip te verdelen over meerdere dagen. Handig dus om alvast na te denken over de plekken waar je eventueel wilt overnachten. Het is namelijk wel aan te raden om dit op strategische plekken te doen, zodat je bijvoorbeeld eerst door de stad slentert en vervolgens een paar honderd meter verderop je bed in kunt duiken in een hotel of B&B. Het leuke aan een roadtrip is dat je alles zelf bepaalt. Helemaal in een land als Nederland, waar alles relatief dicht bij elkaar is, kun je op ieder gewenst moment bepalen om terug te gaan naar huis of het over een totaal andere boeg te gooien.