Restaurant in eigen huis

De prijzen rijzen de pan uit. Het wordt daarom steeds duurder om lekker buiten de deur te eten. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders voor zelf eten maken. Wij hebben al een paar receptjes voor jullie samengesteld! :)

Het voorgerecht

In ons thuisrestaurant starten we natuurlijk met een voorgerecht. Dit is het overheerlijke begin van ons driegangen thuisdiner. We hebben daarom voor jou drie lekkere voorgerechten op een rijtje gezet. Dus pak je keukengerei er maar alvast bij en kook gezellig met ons mee!

1. Pompoensoep (Vega)
Pompoensoep is een soep die voornamelijk erg populair is in de herfstmaanden en al helemaal rond Halloween! Dit heeft mede te maken dat alle pompoenen in de aanbieding komen maar ook vanwege de smaak van de soep. Het is een heerlijk herfstig voorgerecht. 

Pompoensoep wordt gemaakt op basis van het vruchtvlees van pompoenen. Ook kan de soep nog verder aangevuld worden met groentes zoals wortel, ui, aardappel, tomaat en paprika.De soep wordt op smaak gebracht met kruiden en specerijen en alles natuurlijk naar eigen smaken. Wel eerst proeven, chef-kok in spé!

De pompoensoep die wij speciaal voor jou hebben uitgezocht is een heerlijke met een paar groentes, lekkere pompoenpitjes en wat room om het af te maken.  De soep is vegetarisch waardoor het een erg toegankelijk gerechtje is.

Een erg lekker maar ook makkelijk voorgerecht om ons dinertje te starten!

2. Zalmbonbon met mousse van waterkers (glutenvrij)
C’est très bon! Deze zalmbonbon met mouse van waterkers.

Dit makkelijke gerecht geeft de uitstraling alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan. Terwijl het in werkelijkheid maar twintig minuutjes hoeft te duren! Makkelijk, snel en overheerlijk. Wat wil je nog meer als je jouw huis omtovert in je eigen restaurant?

De zalmbonbon wordt gemaakt door de zalm te vouwen over een lekker vulling, in dit geval een waterkersmousse. De mousse wordt gemaakt van onder andere ricotta en waterkers. Vervolgens wordt hier een balletje van gemaakt door de zalm er omheen te doen. Hierdoor vormt het als het ware een bonbon.

Ter garnering kan je het bord versieren met een stukje citroen, sojabonen en waterkers om de luxe uitstraling te krijgen.

Zijn visvoorgerechten nou echt jouw favoriet? Dan raden wij zeker aan deze eens proberen te maken.

3. Klassieke carpaccio
Carpaccio, misschien wel een van de meest geliefde voorgerechten bij iedereen. Dit klassieke Italiaanse gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt met dungesneden rauwe rundlenden, met een dressing.

Tegenwoordig is het gerecht zo populair dat er verschillende variatie op het gerecht zijn gemaakt. Denk hier aan andere vlees- en vissoorten als kalfsbiefstuk, tonijn, zalm en marlijn.

Ook voor dit recept geldt dat het erg makkelijk is. Hiermee kun je dus gemakkelijk jouw vrienden, familie of partner mee verrassen om te laten zien wat jouw kookkunsten zijn!

De carpaccio die wij voor jou hebben uitgezocht is een klassiek. Dit betekent dat het dus dat het de carpaccio is waar we allemaal zo van houden en die we allemaal kennen!

Het voorgerecht

Het hoofdgerecht

Nu we heerlijk hebben kunnen genieten van ons voorgerecht gaan we door naar het hoofdgerecht. Ga maar alvast alles klaarzetten in de keuken, want dan kunnen we beginnen! We hebben speciaal voor jou drie verschillende hoofdgerechten op een rijtje gezet: vlees, vis en Vega!

1. Spareribs uit de oven
Onze eerste optie is een OVENheerlijk vleesgerecht waar de meeste vleesliefhebbers hun vingers voor aflikken. We hebben het dan ook over spareribs.

Dit hoofdgerecht staat bij menig restaurant op de menukaart, maar je kan het dus ook heel gemakkelijk zelf maken en dat is waarschijnlijk net zo lekker. Misschien juist nog wel veel lekkerder! Eten uit eigen keuken smaakt ten slotte (bijna) altijd goed. Dus laten we samen een gerecht neerzetten waar jij trots op kan zijn.

Het recept dat we hebben uitgekozen voor deze spareribs is er eentje met een pittige marinadesaus om net die extra spice te geven aan het eten. De mate van de pittigheid kan je natuurlijk zelf bepalen en bijstellen als het nodig is. Het is ten slotte jouw gerecht dus jij bepaalt!

2. Enchiladas (Vega)
Zin in Mexicaans? We got you covered!

Een enchilada is een traditioneel Mexicaans deeggerecht dat wordt gemaakt met tortilla’s en bedekt met een laagje saus gemaakt van tomaten. Mexicaans eten staat voornamelijk bekend om een beetje pikant te zijn. Dus ook hier geld jij maakt het zo gek als je wilt.

Eén tip: houd je nou niet zo van pittig eten pas dan alsjeblieft op met de peper. We willen het gerecht natuurlijk niet ruïneren.

Enchiladas zijn er in verschillende varianten en ook veel daarvan zijn met vlees, voornamelijk gehakt. Echter, hebben wij gekozen voor een vegetarische optie. Ten slotte is een vleesgerecht niet voor iedereen zijn favoriet en is afwisseling belangrijk!

Wij raden je dan ook absoluut aan deze enchiladas eens te gaan maken en te proberen!
Toch liever zin een hoofdgerecht met vis? Dan is misschien de klassieke mosselpan wel iets voor jou! Het gerecht is erg makkelijk om te maken en het is ook nog eens erg lekker.

 3. Klassieke mosselpan
Onze tip is dan ook ga verse mosselen halen bij jouw lokale visboer of dichtstbijzijnde vissersdorpje. Hoe verser de mosselen hoe beter het gerecht zal smaken. Als je toch liever je mosselen haalt in de supermarkt kan dat natuurlijk ook gewoon ook dan is het recept nog steeds erg lekker!

Deze mosselpan wordt bereid met prei, uien, laurierblaadjes, peterselie. Daarnaast kan je gebruik maken van wijn, bier of water. Het is maar net waar je zelf van houdt! Een recept is natuurlijk een richtlijn maar je kan het zelf zo bont maken als je maar wilt. Jij bent ten slotte de persoon die het moet gaan eten.

Wees creatief!

Het hoofdgerecht

Het dessert

Tot slot gaan we door naar onze laatste gang van het diner. Meestal komen we nu bij het punt dat we denken dat we helemaal vol zitten na het voor- en hoofdgerecht. Echter, weten we allemaal dat er toch wel een klein gaatje overblijft voor het dessert. Laten we namelijk allemaal even heel eerlijk zijn, stiekem zijn we allemaal hartstikke dol op desserts.

1. Crème brûlée (Vega)
Crème brûlée is een gerecht waarvan niemand de exacte afkomst van weet. Dit custardachtige recept is afkomstig uit Frankrijk. Het dessert is gemaakt van room, suiker, eieren en wordt op smaak gebracht met vanille. Op het dessert is een gekarameliseerd laagje van rietsuiker te vinden wat het gerecht absoluut helemaal afmaakt!

Dessert is een crème die gekookt wordt in de oven en vervolgens afkoelt en een vaste vorm krijgt. Vervolgens wordt het dessert afgemaakt met een laagje suiker. Dit laagje suiker wordt als het ware verband met een speciale brander. Het Franse woord voor verbrand is dan ook brûlée. Vandaar de naam crème brûlée.

Het dessert mag misschien ingewikkeld lijken en veel tijd kosten, maar dat valt reusachtig mee! De crème brûlée moet eventjes in de oven maar voor de rest hoef je vrij weinig te doen. Het dessert geeft je dus de mogelijkheid om te doen blijken alsof je jezelf enorm hebt staan uitsloven in de keuken.

Cook to impress!

2. Limoncello mousse (18+/Vega)
Een overheerlijk, luchtig, fris en alcoholisch dessert dan hebben we het natuurlijk over limoncello mousse. Dit dessert wordt beschouwen als een wat meer zomers nagerecht maar kan ook gewoon prima in de herfst, winter en lente!

Dit lekkere nagerecht bestaat uit een klein laagje Bastogne koeken, citroen, limoncello en een heerlijke luchtige mousse. Het is een dessert om je vingers bij af te likken. Het is echter wel een 18+ dessert dus niet geschikt voor onze allerkleinste.

Het is een lekker zoet, luchtig en makkelijk recept. Het duurt slechts 25 minuten om het te maken. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld. De mousse moet namelijk twee uurtjes opstijven in de koelkast.

3. Tiramisu
Tiramisu, nog een Italiaanse klassieker. Veel mensen kennen het dessert en houden ervan, wij ook!

Het dessert komt van oorsprong uit Italië en de naam betekent ‘trek mij omhoog’. Wat hiermee bedoeld wordt is ‘maak mij blij’ wat een dessert ook hoort te doen. Desserts maken ons nou eenmaal blij en tiramisu is een dessert waarbij dit letterlijk in de naam staat.

Dit gerecht bestaande uit lange vingers, espresso, amandel likeur, mascarpone en cacaopoeder is zeker een aanrader om te serveren in jouw restaurantje. Eigenlijk kan je de plank nooit misschieten met dit dessert!

Bon appetito!

Het dessert

Lekker nagenieten!

Nu we allemaal lekker vol zitten na een geslaagd dinertje kunnen we gezellig afsluiten met een goed glas wijn. Ga samen nog eventjes nazitten en bespreek het eten. Misschien kan je dan alvast het volgende etentje inplannen met jouw vrienden, familie of partner.

Ga achterover zitten, pak een wijntje en lekker nagenieten. Je hebt het verdiend!

Wij wensen je alvast heel veel plezier met een overheerlijk diner.

Proost!

Lekker nagenieten!