Reizen naar Rusland of Cuba met visum of toch uniek overnachten in eigen land?

Heb je ook last van wanderlust? Met andere woorden, reis je ook graag naar een exotische bestemming waarvoor je een visum aan moet vragen? Zo’n reis met een visum Cuba op zak is op het moment eigenlijk niet mogelijk. Aan een visum Rusland zul je ook niet veel hebben, want vanwege het coronavirus bezoek je deze bestemming momenteel liever niet natuurlijk. Zo’n visum kun je daarentegen nu wel alvast aanvragen, maar het kan ook slim zijn om in Nederland te blijven. Een visum heb je dan niet nodig. Naar welke bestemming je kunt gaan in ons land en dus niet in Cuba of Rusland? Nou, de keuze is reuze! 

Reizen naar Rusland of Cuba met visum of toch uniek overnachten in eigen land?

Op reis naar een kerk in Friesland, dus niet in Rusland

In een Fries dorp genaamd Oosterwolde is het mogelijk om te overnachten in de plaatselijke Dorpskerk. Dit is een rijksmonument. In de kerk is een comfortabele huiskamer gemaakt onder het orgel. Door de prachtige hoge ramen kun je de groene bomen bekijken. Daarnaast kun je ook naar de bovenkant van de kerk gaan. Hier is het mogelijk om te genieten van het uitzicht op de rest van de kerk. Ook kun je koffie drinken en genieten van een typisch Fries gebakje buiten op een bank. Naast het aanbieden van overnachtingen worden andere activiteiten ook aangeboden in de kerk. Overigens zullen er geserveerde ontbijtjes voor je klaarliggen in Hotel De Zon, ook een hartstikke leuke bestemming waar je geen visum voor nodig hebt!

 

Op reis naar een kerk in Friesland, dus niet in Rusland

Zonder visum de Mongoolse Yurt ervaren

Op Camping Hof van Moeder Aarde kun je overnachten in een Mongoolse Yurt. Zo kun je Mongolië ervaren zonder een visum hiervoor aan te vragen. Hierin passen twee tot vier personen. Op de camping staan twee van deze typische tenten uit Mongolië. Zowel in de winter als in de zomer is het verblijf in een Yurt een genot. Het schapenvilt en de kachel zal namelijk in elk seizoen zorgen voor een lekkere sfeer. Het stoken van de houtkachel is natuurlijk heerlijk, je kunt vervolgens aangenaam bij het warme vuurtje zitten. Kijk naar buiten en zie vogels en eekhoorns die de tijd van hun leven hebben. Dat noem je genieten in optima forma, gewoon in je eigen land en niet in Cuba of Rusland.

Zonder visum de Mongoolse Yurt ervaren

Slapen aan het Nederlandse strand, weer is wat anders dan een beach in Cuba

Om te liggen op het strand hoef je helemaal geen visum aan te vragen voor een verre bestemming, al kan dit wel heerlijk in Cuba en Rusland. Dit is namelijk ook gewoon mogelijk in Nederland. Zo kun je zelfs slapen aan het strand op een vakantiepark in Julianadorp aan Zee. Hier staan maar liefst 66 luxe strandhuisjes waar je vanaf de veranda binnen een paar stappen direct op een prachtige zandstrand staat. De huisjes die je kunt huren bestaan uit twee verdiepingen. Je vindt er twee slaapkamers in, net zoals een badkamer en een woonkamer. Ook staat er in de woonkamer nog een slaapbank wat plek biedt aan extra bezoekers. De luxe huisjes aan het strand van Julianadorp aan Zee zijn onderdeel van Roompot Resort Duynzicht, een echte aanrader!

Slapen aan het Nederlandse strand, weer is wat anders dan een beach in Cuba