Populair uitje met de auto

Weet je nog hoe we vroeger op de achterbank uren zoet konden zijn met een simpel spelletje als “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet?”. Nadat we afgelopen zomer massaal ontdekten hoe mooi Nederland eigenlijk is, zijn autopuzzeltochten enorm in populariteit gestegen. Hieronder verklappen we waarom.

Coronaproof erop uit

Om drukke plaatsen nu zoveel mogelijk te vermijden moeten we toch wat anders verzinnen voor een gezellig dagje uit. Met het eigen gezin in de auto, dat kan natuurlijk weinig kwaad. En een autopuzzeltocht is dan opeens een geschenk uit de hemel. Zo kies je zelf je favoriete autoroute en bepaal je ook zelf wanneer je die gaat rijden. Onderweg los je met elkaar allerlei leuke puzzels en raadsels op waarvoor je niet eens de auto uit hoeft. Een leuke en ontspannen manier voor een bijzonder dagje uit.

Bingo!

Een autopuzzeltocht is gezellig voor iedereen. Want als papa en mama rijden en navigeren kunnen de kids op de achterbank samen de autobingo spelen. Wie vindt als eerste alle plaatjes onderweg? De routes gaan langs allerlei mooie plekken en kleine weggetjes die genoeg mogelijkheid geven voor een tussenstop. Een korte wandeling of bezoek aan een molen of fort is dan zo gemaakt.

Navigeren kun je leren

Dankzij een handige instructiefilm heb je het navigeren zo onder de knie. Het bekende bolletje pijltje systeem zoals de echte rallycoureurs ook gebruiken, wordt in een paar stappen duidelijk uitgelegd. En neemt papa toch een verkeerde afslag dan brengen de handige instructies in het roadbook je zo weer op de juiste weg. Afhankelijk van het aantal tussenstops ben je in 2,5-3 uur op de eindbestemming.

Herfstvakantie tip

Een autopuzzeltocht is natuurlijk ideaal op een regenachtige zondag of in de herfstvakantie. Zo ben je er toch even lekker tussenuit en leer je onderweg van alles over stoere forten, Hollandse molens of spannende kastelen. Neem wat kleine cadeautjes mee voor onderweg en sluit af met een hilarische carpool karaoke. Wedden dat je kids dit dagje uit geweldig vinden?

Starten wanneer je maar wilt

Kies uit maar liefst vijf verschillende routes die regelmatig worden aangevuld. Heb je jouw favoriete autoroute online besteld via autopuzzeltocht.nl dan is het roadbook zo gedownload. Op welke dag of tijd jullie op pad gaan, bepaal je vervolgens helemaal zelf. Wel zo prettig als jullie weekend plannen lastminute nog wel eens veranderen. 

Kortom, de voordelen van een autopuzzeltocht langs de mooiste plekjes in ons land zijn eindeloos want hoe leuk is het om opa of oma ook eens veilig mee op pad te nemen nu ze in coronatijd al zoveel tijd thuis moeten doorbrengen. Dat wordt dus dubbel genieten met de hele familie!

Starten wanneer je maar wilt