Paasinspiratie

Het is weer bijna Pasen en dat betekend dat we het dit jaar helaas weer thuis moeten vieren. Dat het allemaal thuis gebeurt hoeft het niet minder leuk te maken. Sterker nog, een reden om het thuis extra gezellig te maken. Trek alles uit de kast en kleed alles leuk aan, zodat je een echte Paas feeling creëert bij jou thuis! In deze blog vertellen wij alles over het leuk aankleden van de ontbijt tafel, het versieren van jouw huis en wat je kan doen om de Paasdagen door te komen. Met genoeg inspiratie moet jouw Pasen ondanks de situatie echt gezellig worden.

Paasinspiratie

Aankleden van de tafel

Om het thuis zo gezellig mogelijk te maken hebben wij een stappenplan voor jou gemaakt. Met dit stappenplan is jouw tafel straks door een ringetje te halen. Voor een ultieme paas ervaring.

Stap 1: Bedenk welke kleuren je op de tafel wilt hebben. Ga je voor wit, zodat het een strakke uitstraling krijgt, met wat groene accessoires. Of ga je voor alles in pastelkleuren voor een echt Paas gevoel? Beslis dit eerst voordat je allerlei spullen gaat aanschaffen.

Stap 2: Kies een tafelkleed dat past bij het thema dat je net hebt gekozen. Dus ga je voor een kleurig tafelkleed, een paastafelkleed of ga je voor een wit linnen tafelkleed? Aan jou de keuze.

Stap 3: Om de tafel wat kleur te geven en op te vrolijken ga je kijken voor wat bloemen of paastakken voor op tafel. Ga bijvoorbeeld voor gele narcissen of haal paastakken en versier deze met leuke paaseieren. Ook dit kan je helemaal naar jouw thema zetten.

Stap 4: Nu ga je servies uitzoeken. Waarschijnlijk gebruik je het servies wat je normaal ook gebruikt, maar probeer het leuk op elkaar te stapelen. Gebruik mooie placemats die ook weer aansluiten bij jouw thema.

Stap 5: Als het goed is begint de tafel nu al ergens op te lijken, maar het is nog niet goed genoeg. Bij Pasen horen natuurlijk eieren, dus hiervoor heb je eierdoppen nodig. Deze kan je natuurlijk zelf maken of gebruik een van deze tips.

  • Leg een servet in een wijnglas en leg daarop het gekookte ei.
  • Vouw een servet om het ei heen.
  • Koop kleine vogelnestjes en leg hier het gekookte ei in.
  • Het is natuurlijk ook leuk om het ei te beschilderen met bijvoorbeeld een gezichtje of schrijf er ‘Vrolijk Pasen’ op.

Stap 6: Dit is tevens de laatste stap voor het aankleden van de tafel. Plaats verschillende waxinelichtjes voor wat extra sfeer. Koop wat gekleurde veertjes en plaats deze op de tafel. Wat natuurlijk ook gezellig oogt, zijn chocolade paaseitjes op tafel of een Paashaas van chocolade.

Als je nu al deze stappen hebt gevolgd moet jouw tafel er perfect uitzien! Het enige dat nog ontbreekt dat zijn de hapjes en drankjes. Deze kan je natuurlijk zelf halen bij de supermarkt en helemaal naar jouw wens maken. Het is ook mogelijk om de lokale ondernemers te steunen en bij hen een Paas box to go te halen. Scheelt voor jou weer moeite en je helpt daarbij de ondernemers.

Aankleden van de tafel

Versier je huis en ga knutselen

Nu de tafel helemaal leuk is aangekleed wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze sfeer door het gehele huis gaat. Daarvoor is het leuk om een DIY-pakket te bestellen om prachtige paastaken te maken of een mooie paaskrans voor aan de muur. Ben je gelijk weer een paar uur zoet!

Voor de kinderen is het ook leuk om creatief bezig te zijn. Zet ze bijvoorbeeld aan het werk met het maken van de eierdoppen voor op tafel. Of laat ze paasprikkers maken die je in alle gerechten kan zetten. Met Pasen worden er natuurlijk eieren gezocht en deze moeten ergens in. Dus laat de kinderen een paastasje maken voor hun eieren. Eieren schilderen kan natuurlijk ook niet ontbreken tijdens de Paasdagen, daar zijn ze ook wel weer even mee zoet. Als laatste kan je stiften halen waarmee je op het raam kan schrijven. Laat ze een prachtig kunstwerk maken op het raam speciaal voor Pasen.

Versier je huis en ga knutselen

Paasactiviteiten

Er is dit jaar helaas wat minder te doen met Pasen dan we normaal gewend zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Hoe kom jij de Paasdagen door met de kinderen? Er is toch meer te doen dan je zou verwachten. Ga voor een heerlijke paaswandeling in de natuur, er even lekker op uit met het gezin.

Er zijn ook verschillende autopuzzeltochten die worden georganiseerd met Pasen. Leuk voor het hele gezin! Onderweg krijg je verschillende opdrachten die je moet doen en daarbij zit er ook een Paas-brunch-box bij inbegrepen. Hoe leuk is dat!

Normaal worden er talloze evenementen georganiseerd voor kinderen waar ze de Paashaas kunnen ontmoeten en paaseieren kunnen zoeken. Helaas is dat dit jaar vrij beperkt, maar het is niet onmogelijk. Bij het Muiderslot museum is dit bijvoorbeeld wel mogelijk op Eerste en Tweede Paasdag. De kinderen mogen eieren zoeken en het is ook mogelijk om eieren te beschilderen. Reserveren is wel nodig! Het is natuurlijk ook mogelijk om de eieren thuis te verstoppen en te beschilderen.

Met Pasen wordt er in Maastricht een pannenkoekencruise georganiseerd en in Amsterdam vaart de pannenkoekenboot. Heerlijk om met het hele gezin een dagje de deur uit te zijn onder het genot van een heerlijke pannenkoek.

Paasactiviteiten

Virtuele brunch met familie

Helaas kunnen we dit jaar niet met het hele gezin bijeen komen, wat we natuurlijk allemaal echt verschrikkelijk vinden. Want niets is leuker om gezellig met Opa en Oma aan de paasbrunch te zitten. Gelukkig worden we ook creatief van deze rare tijd! Breng bij Opa en Oma wat lekkere spullen langs voor een heerlijk ontbijtje of een brunch. Via Facetime, Zoom of Teams is het dan mogelijk om toch nog een soort van samen te kunnen genieten van de Paasdagen.

Genoeg inspiratie zo voor de Paasdagen. Heel veel succes met het voorbereiden van jouw paasbrunch. Hele fijne Paasdagen en geniet van de chocolade paaseieren en van elkaar natuurlijk!

Virtuele brunch met familie