Op uitje naar een pretpark? Neem deze spullen mee!

Als je een uitje naar een themapark plant, zijn er een aantal dingen die je mee moet nemen in je dames tas om je dag tot een succes te maken. Lees verder om erachter te komen welke dingen je mee moet nemen naar een themapark om het meeste uit je dagje uit te halen. Als je kleine baby's of peuters bij je hebt, zijn er overigens nog meer dingen die je moet nemen voor het uitje. Je kunt dan het beste je volledige luiertas meenemen naar het pretpark! Uiteraard moet je dan alsnog de volgende dingen meebrengen op het dagje uit. 

Snacks

Of je nu van plan bent je maaltijden in het themapark te kopen of niet, je bespaart een fortuin door wat snacks in te pakken. Denk na over het inpakken van wat gezondere stukjes (in de meeste pretparken kun je minder snel gezonde snacks kopen). Kies snacks die ook niet te plakkerig of rommelig zijn. 

Drinken

Als je de hele dag door een pretpark loopt, vooral als het warm is, moet je gehydrateerd blijven. Door je eigen drankjes te nemen, blijf je gehydrateerd, bespaar je geld en voorkom je dat je kinderen ook suikerhoudende dranken krijgen. In een pretpark kun je namelijk vaak alleen ongezonde en dure drankjes kopen. 

Reservekleding

Afhankelijk van de dag, kan het zijn dat je doorweekte kleding krijgt, zelfs met een waterdichte jas. Overweeg om wat extra kleding mee te nemen, inclusief reservesokken, voor het geval je erg doorweekt raakt. Je kunt ze altijd in de auto laten en ophalen als je super doorweekt raakt. Eventueel kun je de reservekleren echter ook meenemen in je schoudertas

Waterdichte jas

Zelfs als het Nederlandse weer tijdens je dag droog blijft (wat misschien niet het geval is), zijn er genoeg plekken om nat te worden in een themapark. Van loggoten tot raftraces, je zult blij zijn dat je een waterdichte jas hebt ingepakt. Je weet immers maar nooit welke attracties met water er te vinden zijn in het pretpark! 

Handdesinfecterend middel

Zelfs in een pre-COVID-wereld was het altijd verstandig om handdesinfecterend middel mee te nemen naar pretparken en andere openbare plaatsen. Het is nu veranderd van "een verstandige keuze" naar absoluut noodzakelijk om jou en je gezin te beschermen. Dit hoort dus altijd een plekje in je sporttas te hebben. 

Zonnebrandcrème

In de zomermaanden is zonnebrandcrème essentieel. Hierbij is het verstandig om te kiezen voor een soort dat waterbestendig is zodat het de hele dag blijft zitten, ook als je toch nat wordt in een attractie. Zelfs op dagen dat het niet bijzonder warm lijkt, is het een goed idee om zonnebrandcrème bij je te hebben. 

Comfortabele schoenen

Dagjes uit in pretparken betekent veel wandelen, dus zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt of inpakt. Houd rekening met de soorten ritten die je mogelijk maakt. Als er natte ritten zijn, is het waarschijnlijk de moeite waard om slippers in te pakken om aan te trekken om de rest van de dag vochtige schoenen te vermijden.