Online theaters

Door de huidige maatregelen is het voor alsnog niet mogelijk om naar je favoriete theatervoorstelling te gaan, maar niet getreurd want iedereen wordt heel creatief door het thuis zitten. Hierdoor is het dus ook mogelijk om jouw favoriete voorstelling thuis te bekijken. Natuurlijk hopen wij allemaal dat we snel weer echt naar het theater kunnen, maar voor nu is dit toch een goede oplossing en wie weet is dit wel de nieuwe toekomst. Hieronder geven wij jou verschillende tips voor de leukste online theatervoorstellingen gewoon bij jou thuis, zowel gratis als betaalde voorstellingen.

Theater op Netflix en Videoland

Tegenwoordig staat Netflix helemaal vol met cabaretvoorstellingen. Dus heb jij nog geen account, maar wil je wel een avond lachen? Maak dan snel een account aan en ga er eens lekker voor zitten. Ga voor de laatste theatervoorstelling van cabaretier Ronald Goedemondt of kies de voorstelling van Theo Maassen. Ook Patrick Laureij, Peter Pannekoek, Daniël Arends, Javier Guzman en nog veel meer cabaretiers hebben geweldige voorstellingen op Netflix staan. Hier ben je voorlopig wel even zoet mee.

Dan hebben we natuurlijk ook nog Videoland, hier staan verschillende theatervoorstellingen op voor zowel jong als oud. Voor de jongste hebben ze bijvoorbeeld Kabouter Plop, het sprookjesboek. Of wat dacht je van Hans en Grietje, de kleine zeemeermin of Sprookjesmusical Pinokkio. Genoeg keuze om jouw kleintjes weer een tijde bezig te houden. Daarnaast staan er genoeg cabaretvoorstellingen op om je buikspieren is even goed te trainen door het lachen. Wat dacht je van Youp van ’t Hek of Brigitte Kaandorp? Ben je liever op zoek naar iets muzikaals? Ga dan voor de Edwin Evers Band show vol herkenbare muziek in verschillende uitvoeringen.

Theatherflix

Weer eens iets anders als Netflix, is namelijk Theaterflix (https://tflix.nl). Hier zijn voorstellingen te vinden die gebruikt zijn voor uitzending en educatie. Op deze manier is het theater toch toegankelijk voor iedereen en beleef je de mooiste theatervoorstellingen opnieuw. Als je abonnee wordt krijg je toegang tot alle voorstellingen die op Theaterflix staan. Er zijn verschillende genres te vinden op deze website, zoals jeugdtheater, toneel, cabaret en muziektheater. Voor ieder wat wils dus.

Musicals

Fan van musicals? Maar door de maatregelen al bijna een jaar nergens heen kunnen gaan? Dan hebben wij voor jou een aantal leuke musicals op een rijtje gezet, voor zowel jong als oud.

1. Snorro, familiemusical. Deze musical is gratis te bekijken via Zappbios.

2. Legally blonde the musical. Deze musical is te vinden op YouTube.

3. Turks fruit is gratis te zien op YouTube.

4. Pinokkio, de gelaarsde kat, sprookjesboom en nog veel meer bekende voorstellingen heeft de Efteling nu gratis op YouTube geplaatst.

Jeugd en familie theater

Weet jij op een gegeven moment niet meer wat je nog met de kinderen kan doen? Of heb je zin in een gezellig avondje met het gezin op de bank? Ga dan op zoek naar leuke online familie theaters. Neem een kijkje bij Theater Rotterdam, hier vind je de leukste voorstellingen voor peuters, kleuters en kinderen t/m 12 jaar, en al hun familieleden en vriendjes. Of kijk eens bij MAAS TV, deze website is in het leven geroepen om je tijdens de lockdown toch een beetje te vermaken. Er staan verschillende voorstellingen op deze website en er is ook een livestream. Geschikt voor kinderen en hun familie.

Genoeg leuke opties om jezelf en je kleintjes weer eens even lekker te vermaken. Haal wat lekkere hapjes in huis en maak er een gezellige dag of avond van. Ondertussen duimen wij verder dat de theaters zo snel mogelijk weer open mogen.