Nationale Buitenspeeldag

Op woensdag 9 juni is het in Nederland Nationale Buitenspeeldag. Het woord zegt het al, dit is de dag waarop kinderen overal buiten mogen spelen. Op veel plekken worden de straten afgezet, zodat er geen verkeer doorheen kan. Op deze manier kunnen kinderen overal veilig op straat spelen. Speciaal voor jou hebben wij de leukste buiten speel activiteiten verzameld.

Nationale Buitenspeeldag

Jantje Beton en Nickelodeon Buitenspeeldag

Op woensdag 9 juni organiseren Jantje Beton en Nickelodeon samen een speciale editie van Buitenspeeldag. Helaas is het door de huidige maatregelen nog niet mogelijk om grote evenementen te organiseren, maar niet getreurd. Ook hier is een oplossing voor bedacht, namelijk een Buitenspeeldag Poster Walk. Roep de buurt bij elkaar om gezamenlijk posters op te hangen in de buurt. De posters zijn te downloaden via deze website. Op Buitenspeeldag kunnen de kinderen deze posters dan gaan zoeken en hier staan dan leuke spelletjes op. Super leuk als de hele buurt mee doet. Gegarandeerd een leuke dag voor de kids. Hopelijk kan dit evenement volgend jaar weer groots georganiseerd worden.

Jantje Beton en Nickelodeon Buitenspeeldag

Buitenspeeldag bij het Muiderslot

Gelukkig zijn er nog plekken waar wel de Nationale Buitenspeeldag gehouden kan worden, omdat het gewoon een mega groot terrein is en het is buiten. Op woensdag 9 juni kan je bij het Muiderslot terecht voor deze geweldige dag. Op het prachtige buitenterrein staan spelletjesparcours klaar en er worden sportieve workshops gegeven. Het mooie van dit evenement is, dat het ook nog eens GRATIS is. Je moet alleen wel even een geldig entreebewijs halen via de website.

Buitenspeeldag bij het Muiderslot

Buitenspelletjes

Je hoeft natuurlijk helemaal nergens heen te gaan, want Buitenspeeldag kan ook gewoon in de eigen buurt georganiseerd worden. Hiervoor hebben wij een aantal leuke buiten activiteiten en spelletjes voor je verzameld. Lees hieronder welke dat zijn:

1. Stoep krijten

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Laat de fantasie de vrije loop en ga helemaal los. Ben je niet zo creatief? Neem dan een kijkje op deze website voor super leuke ideeën.

2. Spijkerpoepen

Een Oer-Hollands spelletje, wie kent het niet? Leuk op een kinderfeestje of familiefeesten, maar dus ook op buitenspeeldag. Je hebt er alleen maar flesjes, touwtjes en spijkers voor nodig. Maak de spijkers aan de touwtjes vast en bind het touw om de middel van je kind. Nu moeten ze proberen de spijker in de fles te krijgen. Super makkelijk voor te bereiden, maar gegarandeerd plezier.

3. Stand in de mand

Bij dit spel staat een speler in het midden met een bal en deze persoon roept: ‘Stand in de mand en de bal is voor……’ Terwijl hij de bal gooit, moet hij een naam roepen. Iedereen moet proberen zo hard mogelijk weg te rennen, behalve de persoon wiens naam is genoemd. Deze persoon moet namelijk zo snel mogelijk de bal proberen te vangen en stop roepen. Iedereen blijft dan op de plek staan waar hij of zij op dat moment staat. Dan is het de bedoeling dat de persoon met de bal, de bal door de poortjes van de andere spelers moet rollen. Wanneer de bal in iemand zijn poortje komt, dan is deze persoon de nieuwe gooier.

4. Verstoppertje

Bij verstoppertje moet je jezelf natuurlijk zover mogelijk verstoppen en wil je niet gevonden worden. Dit spel kent iedereen, maar blijft leuk en zeer vermakelijk. Hoe meer deelnemers, hoe leuker!

5. 10 tellen in de rimboe

Bij dit spel moet je juist niet te ver verstoppen, want dat maakt het niet makkelijker tijdens dit spel. Bij het spelen van dit spel zijn er maar 10 seconden om jezelf te verstoppen, maar het wordt steeds moeilijker omdat je steeds minder tijd krijgt. Wanneer de zoeker niemand kan vinden, roept deze: ‘9 tellen in de rimboe’ en dan moeten alle spelers de rug van de zoeker aantikken en zichzelf opnieuw verstoppen. Je raadt het al, het wordt steeds moeilijker en spannender.

6. Vossenjacht

Bij vossenjacht gaan de kinderen op zoek naar ‘vossen’. Deze vossen zijn mensen die verkleed zijn en zichzelf ergens verstoppen. Vaak wordt dit spel op bassischolen georganiseerd, maar ook met de buurt kan je dit spel makkelijk organiseren. Elke vos heeft een stempel en de bedoeling is dat de kinderen alle stempels verzamelen. De deelnemer die de meeste stempels heeft verzameld, is de winnaar!

Buitenspelletjes

Geniet ervan!

Houd de website van Jantje Beton in de gaten voor de laatste updates en zoek een plek bij jou in de buurt waar veilig gespeeld kan worden. Maak er een gezellige dag van met elkaar en wij hopen stiekem dat het heel mooi weer wordt 9 juni. 

Geniet ervan!