De mooiste plekken van Zwitserland

Lijkt het jou leuk om naar Zwitserland te gaan? Voor een paar daagjes, of misschien wel voor een paar weken? Dat kan zeker een goed idee zijn, want Zwitserland is een prachtig land. Of je nu de natuur wilt ontdekken of graag een fiets- of wintersportvakantie wilt plannen: in dit land is het allemaal mogelijk. Benieuwd naar de mooiste plekken van Zwitserland? Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje!

De mooiste plekken van Zwitserland

Het Wallisgebied

Een van de mooiste plekken van de Zwitserse Alpen, is het Wallisgebied. Dit bergachtige gebied is gelegen in het zuidwesten van Zwitserland. Het Wallisgebied staat bekend om de grote bergen en schitterende kloven. Je kunt in het Wallisgebied echt jouw ogen uitkijken, want je spot het ene mooie na het andere. Vooral de Dufourspitze, de hoogste berg van maar liefst 4500 meter, is indrukwekkend om te zien.

Het Wallisgebied

De Alpen

Misschien wel de populairste uit dit rijtje: de Alpen. Als jij graag een actieve vakantie tegemoet gaat, is dit een plek waar je hoe dan ook naar toe moet gaan. In de Alpen kun jij als avonturier de ene na de andere activiteit ondernemen. Zo kun je hier mooi wandelen, fietsen en klimmen. Maar ook zijn de Alpen prima geschikt voor een wintersportvakantie in de wintermaanden. Het hele jaar door is er in de Alpen genoeg te beleven, waardoor dit zeker tot een van de mooiste plekken van Zwitserland behoort.

De Alpen

De Siebenbrunnen

Een plek om ook zeker op de bucketlist te zetten voor jouw vakantie in Zwitserland, is de Siebenbrunnen waterval. Zwitserland staat naast de bergachtige gebieden ook bekend om de watervallen. De Siebenbrunnen waterval is echter een van de populairste watervallen van het land. Deze prachtige waterval wordt veroorzaakt door een ondergronds bergrivier, wat het heel bijzonder maakt. De waterval heeft de naam Siebenbrunnen te danken aan de zeven locaties waarin het water uit het hooggebergte komt spuiten. In ieder geval is de Siebenbrunnen waterval een bezoekje waard als je in Zwitserland bent.

De Siebenbrunnen

Het Zwitserse Nationale Park

Als je op vakantie gaat naar Zwitserland, is ook het Zwitserse Nationale Park een plek om in gedachten te houden. Dit is een ware oase aan natuur, waar je jouw ogen uit kunt kijken. Dit Nationale Park van maar liefst 170 vierkante kilometer is zeer geschikt om een bezoek aan te brengen. Naast de talloze wandelpaden die hier te vinden zijn, kun je hier ook verschillende diersoorten spotten. In het Zwitserse Nationale Park zal je jezelf in ieder geval niet snel vervelen. Als je veel van dit park wilt bewonderen, is het zelfs een aanrader om hier meerdere dagen naartoe te gaan. Helemaal als wandelliefhebber, want het park heeft maar liefst 80 kilometer aan wandelpaden!

Wil je meer mooie plekken van Zwitserland te weten komen? Dan is het een aanrader om demooisteplek.nl te checken. Hier ben je overigens niet alleen aan het juiste adres voor leuke plekken in Zwitserland, maar voor mooie plekken in de hele wereld. Als je naar Zwitserland op vakantie gaat, kun je bovenstaande plekken in ieder geval in gedachten houden. Het land heeft ontzettend veel moois te bieden, waardoor je hier een onvergetelijke vakantie tegemoet kunt gaan.

Het Zwitserse Nationale Park