Hoe creƫer je als ondernemer meer bezoekers voor jouw bedrijfsuitje?

Het mooie weer komt er weer aan en de lockdown lijkt bijna ten einde. De tijd voor uitjes binnen Nederland wordt binnenkort weer volledig omarmd en toegelaten. Of het nu online of offline uitjes zijn. Met het gezin, vrienden of familie. Een activiteit door de natuur of binnen in een prachtig mooi museum of escape-room. Nederland biedt vele mogelijkheden om er eens lekker op uit te gaan. Maar hoe vindt u deze uitjes nou eigenlijk? De lokale uitjes weet u via mond-op-mondreclame en eigen ervaring in de regio wel te vinden. Maar Nederland is groter dan uw eigen stad of dorp. Deze uitjes worden opgezocht via het internet, gevonden via social media of komen dankzij campagnes bij u in de mailbox. Hoe komt dit tot stand? Uitjes promoten via het internet kan via SEO een zeer effectieve methode zijn om reclame te maken en bekendheid te genereren voor uw uitjes. Met onderstaande adviezen kunt u dit daadwerkelijk realiseren.

Hoe creëer je als ondernemer meer bezoekers voor jouw bedrijfsuitje?

Local SEO maakt u in de regio zichtbaarder

Wilt u vanuit de regio graag meer publiek trekken richting uw theaterzaal, zwembad, speelhal, wellness centre of wat dan ook, local SEO inzet biedt u de mogelijkheid om deze aan de man te brengen binnen uw gewenste regionale doelgroep. Wat is local SEO? Local SEO is een online marketing proces die als kerndoel heeft het verbeteren van uw online aanwezigheid om meer klanten aan te trekken uit relevante lokale zoekopdrachten. Deze zoekopdrachten worden gedaan via Google en andere zoekmachines.

Local SEO maakt u in de regio zichtbaarder

Bedrijfspagina voor uw pagina openen

Via Google My Business (GMB) wordt uw bedrijfspagina beter vindbaar in de zoekmachine van Google. Het is hierbij belangrijk om uw gehele bedrijfspagina SEO vriendelijk te optimaliseren. Met onder andere onderstaande punten kunt u dit realiseren:

- Organiseer een foto of meerdere van uw bedrijfslocatie of in de buurt ervan. Google gebruikt deze locatie metagegevens voor het vinden van uw onderneming wat vervolgens gepresenteerd wordt aan de klant.

- Presenteer uw openingstijden

- Vermeld uw dienst of product die u aanbiedt

- Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden

Met behulp van local SEO wordt uw bedrijf beter zichtbaar in lokale zoekresultaten van de zoekmachine. Elk bedrijf dat een fysieke winkel heeft of een geografisch gebied bedient, kan profiteren van local SEO.

Bedrijfspagina voor uw pagina openen

Linkbuilding inzetten om jouw website vindbaar te maken

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van SEO. Met de hulp van de Majectic SEO tool kunt u hier serieus mee aan de slag. Wilt u graag een zoekwoorden onderzoek verrichten, of kijken hoe uw zoekwoorden scoren in de rangschikking, dan heeft u aan Majestic SEO niet zo heel veel, maar als u actief backlinks wilt gaan verzamelen en continu bijhouden, dan is Majestic SEO een uitstekende keuze. Want Majestic SEO ondersteund u bij het bijhouden, analyseren en opbouwen van organische backlinks. Betekenis van linkbuilding? Bij linkbuilding genereert u backlinks wat links zijn van een andere pagina die leiden naar die van u. Hoe meer backlinks u heeft, hoe betrouwbaarder en relevanter de zoekmachines uw website gaan zien en waarderen. Met als gevolg dat u een betere positie in de zoekresultaten verkrijgt waardoor uw uitjes online nog makkelijker vindbaar worden.

Uw uitjes worden nog vaker bezocht wat leidt tot meer bezoekers die uw uitje mogen gaan ervaren.

Linkbuilding inzetten om jouw website vindbaar te maken