Make-up party voor thuis

Ben je gek op beauty en heb je wel zin in een gezellige middag? Organiseer dan eens een make-up party voor thuis! Er zijn verschillende manieren om zo’n beauty dag vorm te geven. Je kunt het helemaal zelf doen of de hulp van een professional inschakelen. In dit artikel delen we een aantal handige tips en leuke ideeën voor een geslaagde make-up party.

Make-up party voor thuis

Make-up party voor kinderen en volwassenen

Een beauty feestje is zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen. Het is bijvoorbeeld een heel tof idee voor een kinderfeestje, een vrijgezellenfeest of gewoon als gezellig uitje samen met vrienden en vriendinnen. Het enige verschil is dat het bij kinderen meer draait om creativiteit en dat er bij volwassenen ook echt make-up technieken aan bod kunnen komen. Ook persoonlijk kleuradvies is voor veel volwassenen erg leerzaam.

Make-up party voor kinderen en volwassenen

Juiste make-up benodigdheden

Als je zelf een make-up party organiseert, is het natuurlijk belangrijk om de juiste spullen in huis te halen. Koop verschillende kleuren foundation, een uitgebreid oogschaduwpalet, eyeliners, verschillende soorten lipstick en wenkbrauwproducten. Je kunt ook vragen of iedereen zijn/haar eigen make-up spullen meeneemt naar de beauty party. Dan weet je zeker dat genoeg geschikte producten zijn. Zorg er daarnaast voor dat iedereen een spiegeltje heeft.

Juiste make-up benodigdheden

Kleine beauty middag aan huis

Veel make-up feestjes worden gewoon aan huis gehouden. Gezellig met z’n alle aan de eettafel of (afhankelijk van het aantal mensen) in de badkamer. Zoek een goede make-up tutorial op internet of duik de beauty boeken in. Er zijn altijd voldoende leuke ideeën te vinden. Je kunt eventueel ook eerst een maskertje aanbrengen en de haren doen voordat de make-up aan bod komt.

Kleine beauty middag aan huis

Professionele make-up workshop

Als je het liever iets professioneler aanpakt, kun je er een echte visagie cursus van maken. Laat een visagist bij je thuis komen of ga met een groepje naar een locatie. Het is allebei een leuk uitje! Bij zo’n cursus leer je bijvoorbeeld hoe je het beste een geschikte concealer kunt vinden voor jouw huid en hoe je het mooi kunt aanbrengen. Je leert handige technieken en oefent deze op een vriend/vriendin of op jezelf.

Tip: Plak er ook nog een professionele fotoshoot achteraan om het uitje helemaal compleet je maken.

Professionele make-up workshop

Virtuele make-up party

Is het niet mogelijk om samen te komen met een groepje mensen? Dan kun je een virtuele make-up party houden. Er zijn genoeg professionele visagisten die online workshops geven. Zo kan iedereen vanuit huis luisteren naar de make-up tips en ze gezellig samen via de webcam of telefooncamera uitvoeren.

Virtuele make-up party