Maak ook dit jaar van de kerst een onvergetelijke belevenis

Als je de ultieme fan bent van kerstmarkten, dan is je keuze dit jaar zeer beperkt. Een aantal kerstmarkten in Duitsland is dit jaar alsnog afgelast. Toch hoef je ook tijdens de kerstvakantie niet thuis te blijven zitten. In Nederland is in de buitenlucht nog genoeg te beleven. Zo kun je actief met je vrienden gaan paintballen met airsoft wapens of wat te denken om juist nu een teamuitje te doen op de schietbaan met bijvoorbeeld een luchtbuks. In Nederland zijn diverse plekken waar je met familie, collega’s en vrienden ook actief kunt genieten tijdens deze donkere decemberdagen.

Het is verleidelijk om vanwege alle maatregelen minder het huis uit te gaan. Maar ben je het zat om voor de zoveelste keer dezelfde romantische kerstfilms te kijken dan wordt het tijd om wat minder te gaan bankhangen. Er zijn overdag genoeg dingen te doen die je in beweging brengen. Ben je een fervent skiër of klimmer en gaat je wintersport naar Oostenrijk of Zwitserland niet door, dan kun je altijd in Nederland nog een indoor skipiste of klimwand bezoeken. Die zijn er in elke provincie wel te vinden.

Witte kerst

Het is voor velen en wens dat de kerstdagen dit jaar wit zullen zijn. Dan kun je heerlijk door de bossen wandelen, langlaufen en sleetje rijden. Door het magische witte winterlandschap lopen met familie en vrienden kan dit jaar nog een happy einde geven. Er zijn heel wat wandelroutes die je ook in deze tijd van het jaar kunt afleggen. Heerlijk actief in de buitenlucht geeft je een fit en opgeruimd gevoel. Trek je snowboots aan en neem een slee mee dan kan een witte decembermaand niet meer stuk. De eerste voortekenen en weersvoorspelling van weerman Piet Paulusma zien er in ieder geval goed uit.

Kerstdorp

In sommige buurten van Nederland wordt jaarlijks een compleet kerstdorp uit de grond gestampt. Een gewoonte die uit Amerika is over komen waaien. Wie daar tijdens de kerstdagen verblijft ziet dat daar groots uitgepakt wordt met complete lichtplannen en straten die stralen in over the top kerstverlichting. Zo is er jaarlijks in Leeuwarden een heus kerstdorp te zien, waar mensen file-rijdend graag op bezoek komen. Kerstdorp Wielenpôlle in Leeuwarden is zeker een bezoek waard. Meer op zoek naar iets in je eigen regio, dan kun je op deze site nog volop events vinden die deze kerst wel door gaan.

Lichtspektakel

Is de kerstboom in huis eenmaal opgetuigd en hangt de buitenverlichting, dan is er zeker nog tijd om wat anders te doen. Hoewel het aanbod misschien beperkter is dan voorgaande jaren kun je altijd op zoek gaan naar het licht in duisternis. Het is mooi om te zien dat er altijd creatieve mensen zijn die iets unieks bedenken. Wil je echt een verbazingwekkend event bezoeken ga dan naar het lichtspektakel van Twente Light. Dit is een magisch en betoverend lichtspektakel. De makers lieten zich inspireren door de unieke lichtspektakels in China. Als unieke locatie is gekozen voor Vliegveld Twenthe. Dit december event \ is met recht een lichtshow voor het hele gezin.