Wat zijn de leukste droppinguitjes van Nederland?

Als je vroeger bij de scouts zat dan heb je vast al wel eens een dropping gedaan in ons land. De scouting organiseert dit uitje namelijk regelmatig, maar je kunt het natuurlijk ook best doen met je familie. Daarnaast is een dropping ook nog eens zeer geschikt als bedrijfsuitje aangezien het echt op samenwerking aan komt. Hierdoor is het dus een goede activiteit voor teambuilding, waarbij portofoons wel handig kunnen zijn. Deze apparaten zorgen er namelijk voor dat de deelnemers met elkaar kunnen overleggen, terwijl jij als organisator ook met ze kunt communiceren indien dit nodig blijkt te zijn. Je kunt helemaal zelf een droppinguitje organiseren, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van de onderstaande activiteiten.

Ipad Duindropping Fungame Scheveningen

Scheveningen is natuurlijk een prachtig gebied om een dropping in te doen, wat mogelijk is met de Ipad Duindropping Fungame Scheveningen. Dit kost per persoon minimaal 30 euro en duurt 2 tot 3 uur. Het kan gedaan worden vanaf 10 personen en wordt ook tijdens de pandemie georganiseerd, al moet er dan natuurlijk wel rekening gehouden worden met de 1,5 meter regel. Tijdens deze dropping zul je in de duinen komen, dit gebied zal het decor vormen van dit uitje. Hier word je samen met de andere deelnemers gedropt met een iPad, waarop je de route vindt die afgelegd moet worden. Hierop staan een paar Points of Interest, terwijl je ook opdrachten moet uitvoeren die verschijnen op de iPad. Bovendien kun je de andere teams hinderen om ervoor te zorgen dat jouw team wint.

Citygame - GPS dropping door Rotterdam

Daarnaast kun je ook een dropping doen in Rotterdam, wat hoe dan ook een geslaagd familie- of teamuitje wordt. Het complete programma wordt verzorgd door een bedrijf, jij hoeft dus zelf eigenlijk niets te regelen. Hierbij zullen jullie in een watertaxi naar de stad gebracht worden, waar de deelnemers vervolgens in teams een leuke GPS speurtocht uit moeten voeren. Hierbij moeten natuurlijk ook vragen beantwoord worden, wat ervoor zorgt dat je Rotterdam echt zult leren kennen. Nadat dit gelukt is kan iedereen aanschuiven in een restaurant voor een lekker diner. Uiteindelijk zal een team als winnaar uitgeroepen worden, zij krijgen een fles champagne. Per persoon kost dit minimaal 25 euro, wat exclusief het diner is.

Beleef Jan's verkenningsmissie op de Grebbelinie

Je kunt met een dropping bovendien terug in de tijd gaan met Jan’s verkenningsmissie, waardoor je de Grebbelinie van 1940 zult beleven. Hierbij moet je ongezien op verkenning gaan in vijandelijk gebied om uiteindelijk samen met de rest van je team veilig terug te keren naar het hoofdkwartier. Je moet hierbij te voet op pad gaan, zo kun je het gebied als het goed is ongezien verkennen. Nadat je dit gedaan hebt bij het eerste deel zal een authentiek legervoertuig je naar het volgende deel brengen. Met behulp van de gps en oude militaire zenders moet je hier het gebied goed in kaart brengen, net zoals de vijand. Hartstikke leuk!