Leuke uitjes in de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is het vaak tijd voor samenzijn met de familie. Kerstdiner, kerstcadeaus onder de boom, kerstfilms kijken. Maar misschien heb je dit jaar wel andere plannen en wil je er op uit trekken. Dat kan op verschillende manieren. Een villa huren in Spanje en op vakantie naar Lloret de Mar is natuurlijk een optie in de winter, maar er zijn ook zat leuke opties in Nederland.

Een bungalowpark met leuke activiteiten

Er zijn in Nederland verschillende bungalowparken die ook in de wintermaanden open zijn. Er zijn er met een luxe zwemparadijs of een overdekte speeltuin. De kinderen kunnen zich er eindeloos vermaken. Vaak worden er tijdens de kerstvakantie extra activiteiten georganiseerd zoals sport en spel middagen of een leuke show met optredens. De luxere parken hebben vaak meerdere restaurants waar je heerlijk kunt eten als je geen zin hebt om zelf te koken.

Holiday On Ice shows

Op verschillende locaties in Nederland worden in december en ook begin januari shows gegeven door Holiday On Ice. De acteurs voeren hun rollen schaatsend uit en dat is heel spectaculair om naar te kijken. Hier komt wel wat meer bij kijken dan een beetje achtjes draaien op de ijsbaan. Maandenlang wordt er getraind en geoefend om een spetterende show meer te zetten. Je kunt een bezoek aan de show natuurlijk combineren met een overnachting in een hotel of een gezellige B&B.

Genieten van het Kerstcircus

Tijdens de kerstvakantie treden verschillende kerstcircussen op door heel Nederland. Je kunt terecht in Theater Carré in Amsterdam, maar ook in Heerhugowaard, Oss, Enschede, Haarlem of ga naar het kerstcircus in Ahoy’ Rotterdam. Kijk naar adembenemende shows van acrobaten of lach om de clowns die gekke capriolen uithalen. Ook nu er in circussen geen wilde dieren meer optreden weten zij een geweldige show neer te zetten voor de hele familie.

Bezoek een kerstmarkt

Het fenomeen kerstmarkt is overgewaaid uit Duitsland. Je hoeft er nu niet meer de grens voor over, want steeds meer steden organiseren kerstmarkten. Als je Aken of Düsseldorf niet ziet zitten dan kun je bijvoorbeeld naar de grote kerstmarkt in Dordrecht, Utrecht en Haarlem. De allergrootste kerstmarkt is die van Maastricht, sowieso al een leuke stad om te bezoeken. Geniet van de kramen met kerstspullen en leuke cadeau ideeën en geniet van heerlijk eten en drinken. Er zijn ook plaatsen die geen kerstmarkt hebben maar die wel de moeite waard zijn om te bezoeken. Arkel The Christmas Village is daar een voorbeeld van. Arkel is een dorp onder de rook van Gorinchem. Sinds enkele jaren veranderen de straten er in prachtig verlichte kersttaferelen. In 2021 won een straat een landelijke prijs, uitgeloofd door tv zender SBS 6.

Pretparken in Kerstsfeer

Vroeger waren pretparken in de winter dicht. Steeds vaker openen ze hun deuren tijdens de kerstvakantie. De Winter Efteling is het bekendste voorbeeld, maar onder andere ook Duinrell en Slagharen hebben voor de kerstvakantie speciale arrangementen. Ook dierentuinen komen met extra activiteiten. Houd er rekening mee dat sommige parken op feestdagen gesloten zijn. De openingstijden zijn in de winter aangepast, de meeste parken zijn open tot zonsondergang.