Leuke dingen om te doen in Rotterdam
Als je een dagje (of een weekendje) naar Rotterdam gaat dan is het wel leuk om van tevoren enkele activiteiten te plannen. Om je een beetje op weg te helpen delen we graag een aantal van onze favorieten met je.
Euromast
Jouw dagje weg in Rotterdam is natuurlijk niet compleet als je de Euromast niet hebt bezocht. Deze 185 meter hoge uitkijktoren biedt een fantastisch uitzicht over de stad Rotterdam. In 1960 werd deze neergezet ter gelegenheid van Floriade, vlak bij de ingang van de Maastunnel. Op 25 maart van dat jaar werd het gebouw officieel geopend door prinses Beatrix. In 2010 werd de Euromast aangewezen als rijksmonument. Als bezoeker kun je niet alleen de uitkijkplatforms bezoeken, maar ook de Euroscoop, het restaurant of abseilen. Ook zijn er suites om in te verblijven.
Adventure City Rotterdam
Bij Adventure City Rotterdam kun je je de hele dag vermaken. Dit is namelijk het grootste klimpark van Nederlands. Met meer dan 7.000 m2 (waarvan er 2.000 m2 indoor is) biedt deze avontuurlijke locatie alles op het gebied van zippen en klimmen. Binnen kun je niet alleen sportklimmen en klimparcoursen afleggen, maar ook gebruik maken van de uitdagende zip-line’s en een vrije val met een hoogte van 11 meter. Outdoor vind je de Rollercoaster Zip-line, waarmee je waanzinnige snelheden bereikt boven het zip- en klimpark uit. Ook is er een 20 meter Free Fall. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar is er ook genoeg te doen zoals de Puppy Klimparcours en Kids & Fun klimwanden. Een leuk dagje uit voor iedereen dus!
Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp begon in 1856 als een hobby van twee spoorwegbeambten. Ze huurden een stukje land in het centrum van Rotterdam om hun exotische vogelverzameling onder te brengen. De eerste bewoners waren een kokmeeuw, enkele eenden en later een haas. In 1857 werd de Rotterdamsche Diergaarde officieel opgericht, met Henri Martin als de eerste directeur, die oorspronkelijk leeuwentemmer was. De dierentuin groeide gestaag met toevoeging van gebouwen voor apen, roofdieren, vogels, reptielen en meer dieren en planten.
In 1937 moest de Diergaarde verhuizen uit het stadscentrum vanwege stadsontwikkeling. Architect Sybold Van Ravesteyn ontwierp de nieuwe Diergaarde 'Blijdorp', genoemd naar de Blijdorp-polder waar de tuin nu is gevestigd. Tijdens de overgang bombardeerden de Duitsers het oude centrum en de Diergaarde, waardoor veel dieren omkwamen. De overlevende dieren werden naar Blijdorp overgebracht, dat op 7 december 1940 officieel werd geopend.
In de afgelopen 160 jaar is Diergaarde Blijdorp uitgegroeid tot een vooraanstaand instituut. Het is nog steeds een plek waar je een leuke dag kunt hebben en bijzondere dieren kunt ontmoeten, maar nu met meer nadruk op respectvolle huisvesting en welzijn van de dieren. Educatie en natuurbehoud zijn altijd belangrijke doelen geweest, en de dieren dienen als ambassadeurs om mensen te inspireren en liefde en respect voor de natuur bij te brengen.
Maritiem Museum
De collectie in het Maritiem Museum bestaat uit ruim 1 miljoen objecten uit de Nederlandse maritieme geschiedenis. Ze beslaan de historie van eind vijftiende eeuw tot vandaag. 6 eeuwen maritieme geschiedenis in 1 museum. Een verzameling die tot de absolute top van de wereld behoort door de omvang en kwaliteit!