Lente Uitjes

Lente uitjes Waar gaan de gedachten heen als jet de titel leest van Lente uitjes.
Dat is toch wel het seizoen waarin uitjes bezocht worden waarbij je activiteiten vooral buitenshuis gaat beleven en opzoeken. 

Rokjesdag
Blij dat de winter achter ons is gelaten en de krokussen en narcissen hun kopjes boven de grond gaan steken en de treurwilg als eerste boom een groen kleurtje aan zijn hangende takken vertoont. De tijd dat meerkoetjes al heel nerveus de eerste takken voor hun nest gaan verzamelen en de eerste ooievaars rondom het nest aan het cirkelen zijn.De tijd dat het eerste kievitsei wordt gevonden en de eerste rosétjes heel stiekem al hun weg richting de koelkast gaan vinden.Maar ook dat rokjesdag zijn zwoele intrede doet en het leven ons allemaal begint toe te lachen met een zonnetje aan de hemel. Dan weet je dat de lente in volle glorie zijn intrede heeft gedaan en dat de hormonen weer door de lucht gaan gieren. Zin om er weer op uit te trekken. 

We gaan naar buiten
In de lente breekt de tijd aan om er met vrienden, vriendinnen, familie, kids of het bedrijf er weer eens heerlijk op uit te trekken. En dan het liefst onder een strak blauwe hemel met een dorstig zonnetje. 

Zoektocht
Maar ja daar begint dan de zoektocht. Welke terrassen zijn al open, welke pretparken hebben de poorten van het slot gehaald en welke sportieve activiteiten zijn in de buitenlucht al beschikbaar?De lente is de twijfel-zomer onder de zonnige dagen. Je denkt dat het al lekker warm is als je naar buiten kijkt maar in de praktijk blijkt het toch nog wel een tikkeltje tegen te vallen.Hoe ga je daar mee om als je dus toch erop uit wil trekken en je ook nog eens een extra voordeeltje misschien kan meepikken. 

Lente Uitjes

Lente tips bij een uitje boeken

Daar hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet: 

 • Controleer om te beginnen de buienradar. Misschien hoef je niet eens naar buiten te gaan met een storm op komst en een kletsnat pak in het vooruitzicht.
 • Neem altijd een extra jas en pluu mee als het toch onverwacht gaat regenen
 • Bezoek de site van het uitje niet alleen een week tevoren maar juist ook op de ochtend dat je er heen wilt gaan. Dan weet je zeker dat het geopend is.
 • Koop niet te snel een ticket voor de grote attracties maar speur op de dag zelf het internet nog even af naar de grote aanbieders van kortingen- en veilingsites.
 • Ook de NS heeft vaak aanbiedingen voor de grote attracties. Kan een mooie combinatie zijn van goedkoop reizen en een voordelige toegangsticket.
 • Kijk tussen onze voordeeluitjes!
 Je kan natuurlijk het risico van het weer ook gewoon uitschakelen door uitjes te gaan kiezen waarbij je binnen en buiten kan vertoeven. Dierentuinen zijn dan vaak een goede keuze om een 100% zekerheid te hebben dat je uitje niet in het water valt.Zo een keuze voorkomt vooral bij kinderen teleurstellingen en scheelt je ook heel wat euro’s als je anders met een doorweekte coupe soleil door De Efteling loopt. 

Lente tips bij een uitje boeken

Gratis Lente Uitjes

Nu eindelijk het zonnetje om de hoek komt kijken, zijn er genoeg gratis uitjes om een dagje weg te gaan. Uitjes.nl heeft de leukste gratis lente uitjes op een rijtje gezet: 

 •       Ga naar het strand toe
Ga heerlijk een dagje uitwaaien op het strand van Scheveningen, Zandvoort, Den Haag of bezoek één van onze prachtige Waddeneilanden. Maak een mooie wandeling met de hond langs de zonsondergang, ga op zoek naar schelpen of duik juist de duinen in. Het is net of je een dagje op vakantie bent in eigen land! 
 •       Naar het bos
In Nederland hebben wij een prachtige natuur waar je een heerlijke wandeling doorheen kan maken. Neem de hond mee en laat de kinderen spelen in de vele speeltuinen die hier (vaak) zijn. Wanneer je besluit om naar het Amsterdamse Bos te gaan vergeet dan zeker niet de gratis Geitenboerderij Ridammerhoeve en geef je geitjes wat melk en een dikke knuffel! 
 •       De Veluwe
Een uniek stukje Nederland dat wij zeker niet kunnen vergeten in deze lijst. De ideale manier om deze omgeving te verkennen is te fiets. Neem jullie eigen fietsen mee en een heerlijke mand met hapjes en drankjes en ga op zoek naar het ideale picknickplekje! 
 •       Hofjeswandeling
Voor een dag toerist in eigen stad, hoe leuk is dat! Ontdek de mysterieuze plekjes van jouw eigen stad en kom op plaatsen die je niet eerder hebt gezien. Tegenwoordig kan je alles opzoeken op de telefoon, vergeet deze dus zeker niet. Heb jij een leuk plekje gevonden? Zoek snel op het internet wat voor bijzonder verhaal erachter schuilt. 

Natuurlijk kan je ook een hofjeswandeling maken met een gids, hier zitten dan wel enkele kosten aan verbonden;
Hofjeswandeling Haarlem
Hofjeswandeling Amsterdam 
 •       Ontdek alle speeltuinen
Een echte ontdekkingsreis. Spring op de fiets (of stap in de auto) en ga op onderzoek uit naar de speeltuinen die jullie nog niet kenden. Maak een lijstje met speeltuinen die je wilt bezoeken en kijk welke de leukste zijn. Alle speeltuinen in jouw stad al ontdekt? Kijk verder dan je neus lang is want Nederland is zo klein nog niet, ga op ontdekkingsreis in andere steden! 
Speeltuin Roeffen Mart
Speeltuin Amstelpark 
 •       Plukken bij de boer
Bij jou in de buurt is vast wel een boer te vinden waar jullie helemaal los kunnen gaan met plukken. Je mag plukken zoveel je wilt, denk er wel aan; wat je plukt moet je wel afrekenen! Een heerlijke dag weg met het gezin terwijl je stiekem ook boodschapjes hebt gedaan. 
Zelf plukken 

Let the spring begin!

Gratis Lente Uitjes