Kinder zomerkampen

Vakantiekampen, zomerkampen en sportkampen, het is allemaal weer mogelijk dit jaar! Keuze uit bijvoorbeeld een tenniskamp, hockeykamp, jumpkamp, een dierenkamp en nog veeeel meer! In deze blog worden een aantal kinderzomer kampen uitgelicht, zodat jij inspiratie kan op doen voor jouw kids. Dus pak de koffers maar vast in en stuur ze deze zomer op pad.

Kinder zomerkampen

Sport kampen

In de zomer lekker sportief op kamp, om een nieuwe sport te ontdekken of om juist beter te worden in de sport die je beoefend? Het kan allemaal deze zomer. Hieronder staan een aantal sport kampen toegelicht, die wellicht geschikt zijn voor jouw kinderen.

Sport kampen

Hockey

Op zondag 11 juli begint de twintigste editie van het Huizer hockeykamp. Een sportieve vijf dagen voor kinderen met een leeftijd van 10 t/m 13 jaar. Kinderen vanuit het hele land zijn welkom op dit kamp, beginners en ervaren hockeyers. Gedurende dit kamp zijn er hockeyclinics en worden er hockeyers uitgenodigd uit de hoofdklasse! Ook krijg je natuurlijk hockey trainingen, deze zijn verzorgd door Sportways. Naast hockeyen is er ook nog tijd om af en toe even te chillen met vrienden en vriendinnen. Gezonde maaltijden en hapjes worden verzorgd, zodat niemand iets te kort komt. Dit kamp is inclusief 4 overnachtingen.

Hockey

Tennis

Op zoek naar een tenniskamp? Dan is dit echt wat voor jou! In Vught vindt op verschillende data deze zomer een tenniskamp plaats. Voor kinderen van 8 t/m 17 jaar van alle speelniveaus. Het doel van dit kamp is om je niveau te verbeteren en natuurlijk om veel lol te hebben met kinderen met dezelfde interesse. Actief bezig zijn, goed eten en slapen op een top accommodatie dat zijn de ingrediënten van een super week! Tennis staat natuurlijk centraal tijdens dit kamp, maar overdag en ’s avonds zijn er afwisselende en uitdagende recreatieprogramma’s. De kinderen zullen overnachten bij HealthCity Vught.

Tennis

Zeilen

Wil jouw kind graag leren zeilen? Dit kan tijdens een tof zeilkamp bij de Vinkeveens Plassen. Het kamp is opgedeeld in twee groepen, kinderen van 5 en 6 jaar en voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Spettercursus 5 t/m 6 jaar

Voor de kleintjes is het natuurlijk spannend en daarom maken zij gedurende dit kamp kennis met de wind en het water. Een week (maandag tot en met vrijdag) lang komen zij van half 10 tot half 1 naar de zeilschool. Op een leuke manier leren zij van alles over boten, water, zeilen en natuurlijk piratenmanieren. Aan het einde van de week ontvangen zij een diploma. Een zwemdiploma is verplicht bij dit kamp.

Cursus jeugd 7 t/m 12 jaar

Voor deze leeftijdscategorie is er een ruim aanbod aan cursussen. Zo kunnen zij zelfstandig leren zeilen, maar ook in groepsverband. Het is gegarandeerd een kamp waar zij veel zullen leren en ook veel plezier zullen hebben. Voor de kinderen met ervaring is het mogelijk om voor een grote boot te gaan, maar dit is afhankelijk van de cursus waarvoor je kiest.

Zeilen

Voetballen

Voor zowel jongens als meisjes komt het Valencia CF Voetbalkamp terug op verschillende locaties in Nederland en België. Dit kamp is bedoeld voor voetballers van 6 t/m 14 jaar voor elk niveau. De voetballers krijgen 3 of 5 dagen training van officiële Spaanse Valencia trainers. De dagen zijn van 9 tot 3 uur. Elke deelnemer ontvangt een Valencia CF trainingstenue, bidon en diploma. De meest getalenteerde voetballer maakt zelfs kans op een weekend Valencia!

Voetballen

Jump-en Sportkamp

Het woord zegt het al, maar op dit kamp staat trampoline springen centraal. Natuurlijk worden er ook andere sporten beoefend. Daarnaast worden er spelletjes gespeeld en zijn er workshops. Dit kamp vindt plaats in het beste trampoline- en freerunningpark in Hilversum, Flight Deck 53. Gedurende de zomer vindt dit kamp 4 keer plaats:

  • 12 t/m 16 juli
  • 19 t/m 23 juli
  • 16 t/m 20 augustus
  • 23 t/m 27 augustus

Dit kamp is geschikt voor kinderen van 7 t/m 15 jaar en duurt van 9 tot 5 uur. Elke dag bevat minimaal 1 jumpclinic, waar er onder begeleiding nieuwe dingen geleerd kunnen worden. Naast springen wordt er ook gezwommen, spelletjes gespeeld, bowlen, film kijken, suppen en nog veeeel meer!

Jump-en Sportkamp

Dag kampen

Vinea organiseert gedurende de zomer dag kampen in verschillende steden in Nederland. Kinderen van 6 t/m 15 jaar kunnen zich hier vijf dagen lang vermaken, maar slapen wel elke dag in hun eigen bed. Er kan gekozen worden uit twaalf verschillende thema’s, zodat zij met leeftijdsgenootjes zitten met dezelfde interesses. Voorbeelden van thema’s zijn, creatie, koken, science, sportieve, muziek en nog meer, afhankelijk van de locatie. De ochtend bestaat uit workshops voor het gekozen thema van professionele instructeurs en in de middag worden er spelletjes gespeeld.

Dag kampen

Summer Camp - Engels

Een zomerkamp voor bassischool leerlingen vanaf 4 jaar, waarbij zij de Engelse taal leren. Het doel van dit kamp is om de kinderen comfortabel te laten voelen bij het gebruik van de Engelse taal. Tijdens dit kamp is iedereen opgedeeld in kleinschalige groepen, hierdoor is he mogelijk om individuele aandacht te geven. Voor de jongsten wordt er tussendoor Nederlands gebruikt om hen te ondersteunen. De onderdelen die dagelijks terug komen zijn onder andere: Engelse les, sport, dans en muziek. Het is mogelijk om een 3-daagse of 5-daagse cursus te doen.

Summer Camp - Engels

Summer camps Holland

In 2021 organiseert Summer Camps weer diverse kinderkampen. Deze kampen zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en duren een week van zondag t/m zaterdag. Er is keuze uit vier verschillende kampen, avonturenkamp, funkamp, dierenkamp en een sportkamp. Hieronder staan de verschillende thema’s beschreven.

Avonturenkamp

Dit is een van de favorieten van de kinderen, omdat tijdens dit kamp er veel uitdagende en leuke activiteiten worden gedaan. Voorbeelden zijn: boogschieten, kanospeurtocht, movie night, disco bowlen en zwemmen. Dit kamp vindt plaats op het 12 hectaren outdoor terrein van Markant Outdoor centrum in Braamt.

Funkamp

Dit kamp lijkt deels op het programma van het avonturenkamp. Alleen is dit kamp minder actief en bevat het meer fun activiteiten. Onderdelen van dit kamp zijn bijvoorbeeld zeskamp, klimmen, ziplinen en een vlotbouwen. Het hoogtepunt van dit kamp is een dagje naar Movie park Germany.

Dierenkamp

De naam zegt het al, dit kamp staat in het teken van dieren activiteiten. Er worden uitstapjes gemaakt naar parken waar de kinderen dieren kunnen bekijken en voeren. Parken die onder andere worden bezocht zijn Apenheul, Burgers zoo en struisvogelboerderij. Tijdens dit kamp zijn ook activiteiten georganiseerd met deelnemers van de andere kampen.

Sportkamp

1. Freerun kinderkamp

Tijdens dit kamp leren kinderen freerunnen en springen ze over verschillende obstakels. Alles vindt onder begeleiding van professionals plaats, omdat dit natuurlijk niet zonder risico’s is. Op basis van verschillende niveaus wordt bepaald wat er wel en nog niet gedaan mag worden. Aan het einde van het kamp hebben ze dan als het goed is een hoger niveau gehaald, welke ze thuis verder kunnen ontwikkelen.

2. Wakeboard kinderkamp

Tijdens dit kamp gaan de kinderen elke dag met een step naar de kabelwaterskibaan om te wakeboarden. De eerste dag begint met waterskiën om het water te leren kennen. Als eenmaal het waterskiën gaat, dan wordt overgestapt op het wakeboarden. Naast wakeboarden worden er ook andere leuke activiteiten georganiseerd.

3. Jeugdzeil kamp

Dit kamp wordt georganiseerd in Friesland. Hierbij leren de kinderen zeilen in een beginnersboot. Onder leiding van een instructeur leren de kinderen in groepjes van 3 of 4 zelf zeilen. Naast het zeilen worden er ook andere activiteiten en avondspellen aangeboden.

Summer camps Holland