Kies voor een uitje met het gezin naar de Waddeneilanden

Ben je op zoek naar een leuk uitje, een weekendje weg in de zomer? Kies voor een tripje naar een van de Nederlandse Waddeneilanden. Onder meer een vakantiehuis op Texel reserveren via Wadly.nl is hierbij een goede optie. Het voordeel van een vakantiehuis is niet alleen dat dit je het nodige comfort biedt; je kunt het vakantiehuis daarbij als uitvalsbasis gebruiken wanneer je in de herfst of het vroege voorjaar naar Texel gaat. Een camping of bijvoorbeeld houten chalet is op zo’n moment minder geschikt. Ook in deze seizoenen hebben de Waddeneilanden je veel moois te bieden. Wanneer ben jij voor het laatst op de Waddeneilanden geweest?

Boek je hotel of vakantiehuis vroeg in het seizoen

Wanneer je in de schoolvakantie een uitje naar de Waddeneilanden plant, is het raadzaam je hotel of vakantiehuis vroeg in het seizoen te boeken. Alle hotels op Terschelling, Texel, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog zullen zeker in het hoogseizoen snel vol zitten. Door je accommodatie aan het begin van het jaar te reserveren, weet je zeker dat je over een goede uitvalsbasis beschikt om de verschillende eilanden te kunnen verkennen.

Tip: boek niet alleen je accommodatie ruim voor aankomst op het eiland, maar ook de fietsen die je hier mogelijk wilt gebruiken. Alternatief is het meenemen van de fietsen. Dit is vaak echter minder praktisch.

Leuke activiteiten op de verschillende eilanden

Op de Waddeneilanden valt ontzettend veel te beleven. Combineer een dagje strand bijvoorbeeld met het struinen door de knusse dorpjes. Voorbeelden van deze dorpjes zijn Ballum, Buren, Den Hoorn, Hollum en Nes. Ook Oosterend en Oudeschild zijn een bezoekje waard. Ga hierbij eerst langs het VVV-kantoor op het eiland, zodat je geen van de fraaie plekjes in deze plaatsen mist. Aan het eind van de dag geniet je in deze dorpen van een smaakvol hapje en drankje.

Wandelen en fietsen op de Waddeneilanden De Waddeneilanden zijn niet geschikt voor een rondtocht met de auto; stap op de fiets of maak een mooie wandeltocht. Zo heb je de tijd om de omgeving en de brede diversiteit aan flora en fauna op het eiland in je op te nemen. De verschillende Waddeneilanden beschikken over fraai aangelegde paden. Doordat deze redelijk breed zijn, heb je er weinig last van tegenliggers. Daarbij lopen de paden veelal dwars door de duinen. Je hebt er geen last van gemotoriseerd verkeer!