Kerstkaarten maken

Kerstkaarten zijn van alle tijden, maar nu we niet met z’n allen bij elkaar kunnen komen met de kerst en oud en nieuw zijn kaarten nog leuker. En misschien vind je dat wel ouderwets en moet volgens jou alles online gaan nu. In deze blog wordt beschreven hoe je een leuke kerstkaart maakt van deze tijd.Hierin kun je lezen hoe je een kaart van nu maakt en verstuurd, maar ook hoe je van kaarten maken  een leuke bezigheid van maakt voor het gezin.

Kerstkaarten maken

Wees creatief

Via veel websites kan je tegenwoordig al jouw kerstkaart personaliseren. Het is toch het allerleukst als de kaart zo persoonlijk mogelijk is? Zo kun je bijvoorbeeld een leuke foto op de kaart zetten, of een collage en dit kan heel eenvoudig. Voeg er een leuke tekst aan toe en verstuur deze aan degene wie jouw kerstwens verdient. 

Wees creatief

Gifje maken

Je kent ze wel, die bewegende plaatjes die je doorgestuurd krijgt op WhatsApp. Wist je dat je deze ook zelf kan maken. Deze kan je bijvoorbeeld van je eigen gezicht maken, om daar dan vervolgens een kerstwens onder te zetten. Dit is een leuke manier om je WhatsApp-bericht persoonlijk te maken, maar je kunt hem ook opslaan en naar al je vrienden sturen. Je doet dit via WhatsApp door bij degene die je een bericht wil sturen op de camera te klikken en dan te kiezen voor gif, de rest wijst zich vanzelf. 

Hier vind je een website waar je bijvoorbeeld gratis gif plaatjes vindt, hiermee kun je inspiratie opdoen.  Gebruik je andere sites? Kijk dan wel even of de afbeeldingen rechtenvrij zijn. We hebben er voor jou een aantal gevonden:
- https://unsplash.com/
- https://pixabay.com/nl/
- https://www.pexels.com/nl-nl/

Gifje maken

Knutselen met de kinderen

Kerstkaarten maken hoeft natuurlijk niet online. Dat deden we immers vroeger ook niet. Lekker aan de tafel knutselen en onder het genot van kerstmuziek kaarten versieren. Dat is leuk om bijvoorbeeld met de kinderen te doen tijdens de kerstvakantie. Vaak heb je hiervoor alle spullen wel in huis, probeer eens te kijken of je het oud papier nog een nieuw leven kan geven.

Knutselen met de kinderen

Persoonlijke tekst

Vaak staat er wanneer je een kerstkaart koopt al een kerstwens op vermeldt. Als je deze zelf maakt natuurlijk niet, daarom is het leuk om deze zo persoonlijk mogelijk te maken. Daarmee wordt bedoeld iets wat alleen jij en de ontvanger snappen. Op deze manier krijgt de kaart een extra betekenis, en belandt deze misschien wel op de koelkast.

Persoonlijke tekst

Oud en Nieuw

Met het vooruitzicht op oud en nieuw kun je natuurlijk ook hiervoor een boodschap in de kaart vermelden. Maar, misschien heb jij de smaak wel te pakken en ga je ook helemaal los op jouw eigen Oud en Nieuw kaarten.

Oud en Nieuw