Je kinderen vermaken op de camping, 4 onmisbare tips!

Als je lekker naar de camping gaat en de kinderen meeneemt is dat niet alleen gezellig, je moet de kinderen ook weten te vermaken op de camping. Het is het dus in de eerste plaats belangrijk dat je de camping uitzoekt op de faciliteiten die er zijn voor kinderen en de leeftijd van jouw kinderen. Je kunt kiezen voor een vaste staanplaats voor een jaar of langer of af en toe eens naar een camping. Een vaste plek is fijn om vriendjes en vriendinnetjes te maken en steeds een andere camping is weer leuk om meerdere plekken te ontdekken. 4 onmisbare tips om jouw kinderen te vermaken op de camping, pak de peuter rugzak in en gaan!

Speelgoed meenemen

Neem speelgoed mee waar ze aan gehecht zijn, zodat ze in ieder geval iets hebben om op terug te vallen als het wat slechter weer is of zij geen hebben om iets anders te ondernemen. En vergeet vooral de knuffel voor in bed niet, anders slapen ze niet goed en dat kan voor een hoop drama zorgen. Een loopfiets is ook een goed idee, dan kunnen ze lekker de camping verkennen.

Animatie

Animatie is altijd een goed idee als je met kinderen naar de camping gaat. Het verschilt per animatieteam wat ze precies doen, maar het kan zijn dat ze bijvoorbeeld de kinderen komen wekken ’s ochtends. Ook organiseren ze vaak wel knutselgroepjes of als het mooi weer is ook wel spelletjes buiten met een groep.

Schermpjes

En dan de bekende schermpjes. Neem ze mee! Je hoeft er niets mee te doen, maar stel dat het heel slecht weer is, dan hebben ze iets te doen als ze binnen blijven. Een spelletje of YouTube kijken vinden de kinderen altijd wel leuk. Als het mooi weer is berg je ze goed op, dan kunnen ze niet stiekem de tablet pakken als het prachtig weer is.

Dieren

Dieren vallen vaak in de smaak bij kinderen, dus als je een camping uitzoekt kijk dan of er wellicht een kleine dierenboerderij op de camping is of dichtbij de camping. Hoeft niet uitgebreid te zijn, maar een paar lieve geitjes, kleine pony’s en schapen doen het goed. Kleine dieren zijn natuurlijk ook heel erg schattig om naar te kijken.

Ook vind je op iedere camping wel een grote of kleine speeltuin en soms zelfs een waar binnenspeelparadijs of zwembad. Afhankelijk van de wensen die je hebt (en je kinderen natuurlijk) kun jij zeker een fijne camping vinden om jullie te vermaken.