Internationale Vriendschapsdag

Op 30 juli vieren we wereldwijd de Dag van de Vriendschap. Vriendschap is de meest belangrijkste relatie na het gezin en in sommige gevallen gaat het zelfs terug naar de kindertijd. Het is dus een dag om even stil te staan bij je vrienden, ze te laten weten hoe belangrijk ze zijn en wellicht een uitje met ze te plannen!

Oorsprong Vriendschapsdag

Vriendschapsdag werd in 1930 gecreëerd door Joyce Hall, oprichter van Hallmark Cards. Het werd toen op 2 augustus gehouden en het was een dag waarop mensen hun vriendschappen vierden door feesten te geven. Echter kregen ze veel weerstand van consumenten omdat het gevoel ontstond dat het een zakelijke truc was om wenskaarten te promoten. Tegen de jaren 40 namen het aantal kaarten voor ‘Friendship Day’ af en verdween het feest grotendeels.

In 1958 werd in Paraguay door Dr. Ramón Artemio Bracho de World Friendship Crusade opgericht. Een activistische organisatie die gelooft dat vriendschap centraal staat in het overwinnen van de culturele, politieke en religieuze verschillen tussen de mensen. Zij maakte zich sterk om op 30 juli ‘World Friendship Day’ te vieren. De organisatie heeft vele jaren gelobbyd bij de Verenigde Naties voor internationale erkenning van deze dag en in 2011 werd 30 juli officieel erkend als Internationale Vriendschapsdag

Laat je inspireren

Verras jouw vriend of vriendin op Vriendschapsdag met een onvergetelijk uitje! Hieronder geven wij drie tips:

1. Wijnproeverij aan huis

Geen zin om de deur uit te gaan? Wij hebben de oplossing! Thuisproeverij komt bij jou thuis voor het verzorgen van een wijnproeverij. Kies zelf een datum en tijd en de wijnadviseur staat bij jou op de stoep met tien topwijnen. De proeverij duurt ongeveer 2 uur. Boek deze activiteit met 50% korting via Uitjes.nl

2. Lachworkshop

Samen lachen werkt verbindend en energiek, helemaal met je vriend en/of vriendin. Tijdens deze workshop kan je ervaren wat de kracht van lachen is. Er kan namelijk ook gelachen worden zonder reden en ook dan worden we blij!

3. Klimpark

Liever het extreme opzoeken? Niet bang voor een uitdaging? Dan is het Klimpark precies iets voor jullie! Voel de adrenaline op de klimmuur en bereik de absolute top. Meerdere activiteiten zijn mogelijk zoals abseilen vanaf 15 meter hoogte, over het water vliegen met een zipline of op je eigen tempo de boomtoppen bereiken.

Iedere vriendschap is uniek

Er zijn geen vaste regels voor het vieren van vriendschapsdag. Het mooie van een vriendschap is dat ze allemaal uniek zijn en jij weet zelf het beste hoe je deze kunt vieren!