Indrukwekkende bezienswaardigheden vanuit de tweede wereldoorlog

Wanneer je een echt liefhebber bent van alles wat te maken heeft met de tweede wereldoorlog, dan is er ook in ons land natuurlijk genoeg te vinden. Van musea tot gedenkplaatsen, je vindt het er allemaal. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat je ze nog niet allemaal hebt bezocht en er ongetwijfeld ook een aantal zijn waar je (nog) geen weet van hebt, hebben we een selectie gemaakt met indrukwekkende bezienswaardigheden vanuit de tweede wereldoorlog. Niet alleen indrukwekkend voor jezelf, maar ook voor de kinderen of kleinkinderen. Op deze manier leer je ze een stukje over de geschiedenis en maken jullie er ook direct een leuke dag van. Aangezien de bedtijd 11 jaar vaak rond de klok van 20.00 uur ‘s avonds is, hebben jullie ook na een bezoek aan bijvoorbeeld het Anne Frank Huis nog voldoende tijd om even iets te eten in de stad.

 

Anne Frank Huis

De bekendste en misschien ook wel één van de meeste indrukwekkende bezienswaardigheden in ons land, is toch wel het Anne Frank Huis. Het Anne Frank Huis is een museum in Amsterdam en is gevestigd in het huis waar Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zaten. Het museum toont het achterhuis waar Anne Frank haar dagboek schreef en waar het gezin ruim twee jaar lang verborgen leefde voor de nazi's. Het museum is een belangrijke herinnering aan de verschrikkingen van de Holocaust en de moed van Anne Frank en haar familie. Het is dan ook een populaire bezienswaardigheid in Amsterdam en trekt jaarlijks vele bezoekers van over de hele wereld. Het is aan te raden om vooraf online een kaartje te kopen, omdat er vaak lange rijen staan bij het museum.

 

Waalsdorpervlakte

De Waalsdorpervlakte is een herdenkingsplek in Den Haag, die een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze plek wordt ook tijdens 4 mei gebruikt al plek waar twee minuten stilte gehouden wordt. Ook voor kinderen is dit enorm indrukwekkend. Ook wanneer de bedtijd 12 jaar voor 20.00 uur is, is het aan te raden een keer een uitzondering te maken. Tijdens de bezetting werden hier meer dan 250 mensen geëxecuteerd door de nazi's, waaronder veel verzetsstrijders. Na de oorlog is de Waalsdorpervlakte uitgegroeid tot een belangrijke herdenkingsplek, waar jaarlijks op 4 mei de Nationale Dodenherdenking plaatsvindt. Ook buiten deze herdenking wordt de Waalsdorpervlakte vaak bezocht door mensen die stil willen staan bij de verschrikkingen van de oorlog en de moed van de mensen die hun leven gaven voor de vrijheid.

Nog veel meer indrukwekkende bezienswaardigheden

Naast deze beide bezienswaardigheden, zijn er natuurlijk nog veel meer om te bezoeken. Wat dacht je van het oorlogsmuseum in Overloon of het Market Garden Museum? Voor de echte liefhebber is er dus genoeg om (nog) te bekijken. Wat vooral belangrijk is, is dat de geschiedenis niet wordt herhaald, maar ook zeker niet wordt vergeten. Zorg er daarom dus ook voor dat je ook je kinderen en eventueel kleinkinderen vertelt over de vele gruweldaden en waaraan wij onze vrijheid weer te danken hebben.

Nog veel meer indrukwekkende bezienswaardigheden