Hoe kom jij achter de leukste uitjes?

Natuurlijk kennen we in onze eigen regio allemaal wel de leukste hotspots, bekende uitjes en attracties. Maar het hart gaat vaak écht sneller kloppen van de plekken die niet massaal bezocht worden maar toch erg leuk zijn. De grotere attracties hebben natuurlijk mega budgetten voor marketing en deze vind je als allereerste op Google.  

Maar hoe kom je achter die leuke lokale pretparken, kinderboerderijen en waterspeeltuinen? Zeker wanneer je op vakantie bent kan het ontdekken van deze uitjes een blijvende herinnering opleveren.  

Hoe kom jij achter de leukste uitjes?

Ga online, doe sociaal

Social Media zijn vermakelijk om je buren online in de gaten te houden, maar ze kunnen ook zeer effectief zijn. Zo is er op Facebook een functie waar je evenementen kunt zoeken die in de buurt zijn, de zoekresultaten kun je zelfs verfijnen tot een bepaalde tijd of datum. Zo kun jij zien of er leuke evenementen of uitjes in de buurt zijn.  

Daarnaast zijn er vaak veel online groepen die over een bepaalde regio gaan, wordt hier (tijdelijk) lid van en informeer naar leuke uitjes in de regio. Samen weet je altijd meer tenslotte. Ook de strategische inzet van hashtags kan leuke resultaten opleveren, van Instagram tot Twitter, mensen delen tegenwoordig overal hun ervaringen. 

Ga online, doe sociaal

Let op!

Natuurlijk moet je je niet laten afleiden door alles wat je langs de weg ziet wanneer je in de auto zit, maar toch kan goed opletten zeer lonen. Een uitje, evenement of attractie onder de aandacht brengen gebeurt tegenwoordig echt niet alleen meer online.  

Er zijn nog talloze andere manieren om dit te doen, het effect van offline marketing is namelijk nog steeds enorm. Denk aan billboards langs de weg, flyers in de lokale supermarkten maar denk ook vooral klein; In het plaatselijke suffertje kunnen hele waardevolle tips staan.   

Let op!

Spread the word

Ga je zelf een uitje of evenement organiseren? Focus dan naast de online kant ook vooral op deze offline aspecten. Zeker in een specifieke regio is dit effect vaak enorm. Het hoeven niet altijd meteen grote spandoeken of iets dergelijks te zijn. De kracht zit hem vaak al in de kleine dingen.  

Opvallende stickers bestellen met een aansprekende tekst en afbeelding kan een enorm effect hebben. Deze kun je mensen meegeven, uitdelen of (met toestemming) opplakken.  

Een relatief goedkope manier om jouw uitje onder de aandacht te brengen en het heeft zich inmiddels bewezen; De informatie op stickers blijft bij mensen plakken!  

Spread the word