Hoe dump je een date?

We zitten alweer in februari, deze maand wordt vaak getypeerd als de maand van de liefde, maar wat als jij nog helemaal geen liefde hebt gevonden? Misschien ben je druk op zoek naar de ware, maar loop jij altijd tegen de verkeerde vrijgezellen aan. Hoe ga je in deze tijd om met single zijn, want een date vinden is op dit moment niet heel gemakkelijk. De enige manier is via een datingsapp, maar of je hier nou altijd blij van wordt. Vaak genoeg hoor je verhalen over een horror date. Dan blijkt opeens dat iemand helemaal into gamen is of heeft iemand gelogen over zijn of haar leeftijd. Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk van je date af, maar vaak wordt dit gezien als iets moeilijks of onaardigs.  

Heb jij nou een date waarvan je echt vanaf wilt, dan hebben wij in deze blog een aantal tips voor jou hoe jij jouw date kan dumpen.

Verschrikkelijke eerste afspraak

Dan is het eindelijk zo ver, jullie eerste date staat gepland in een restaurant in de buurt. Je gaat je klaar maken, want je wilt er natuurlijk op je beste uit zien. Je haar gedaan, je mooist outfit uit de kast getrokken en je tandengepoetst. Vol goede moed en een beetje gespannen vertrek je naar je eerste date, want wie ga je daar aantreffen. Eenmaal aangekomen begin je al te twijfelen, is dit wel dezelfde persoon als op de foto en het voelt helemaal niet goed. De twijfels nemen met de minuut toe, want dit is helemaal niet wat je ervan verwacht had, maar hoe kap je dit zo snel mogelijk af? Je wilt je date niet kwetsen, maar je wilt er ook geen minuut langer meer aan tafel blijven zitten.

Verschrikkelijke eerste afspraak

5 tips om je date vriendelijk af te wijzen

Speciaal voor jou hebben wij de vijf beste tips om een date vriendelijk af te wijzen op een rijtje gezet.

1     Doe het snel, niemand aan het lijntje houden
Het is natuurlijk het beste om iemand direct te vertellen hoe jij erover denkt en niet iemand aan het lijntje houden. Twijfel dus niet en vertel tijdens de date of gelijk erna dat het niks gaat worden. Op deze manier weten jullie beide waar jullie aan toe zijn en kunnen er geen misverstanden ontstaan.

2     Blijf vriendelijk
Iemand afwijzen blijft een kunst, maar probeer altijd vriendelijk te blijven. Wanneer je jouw date gaat vertellen dat er niks meer in zit dan deze date bekijk het dan van twee kanten. Probeer ook iets positiefs te zeggen en niet alleen dat het niks gaat worden. Vertel bijvoorbeeld waarom hij of zij niet bij jou past, maar dat er nog genoeg andere singles rondlopen waarbij het misschien beter klikt. Zo klinkt het minder erg en voel jij je ook minder schuldig.

3    Wees eerlijk en duidelijk
Blijf altijd eerlijk wanneer je jouw date verteld dat het niks wordt, dus ga geen smoes verzinnen dat je geen tijd hebt of niet toe bent aan een relatie. Vertel de waarheid, dus dat je geen chemie voelt of dat de persoon toch niet helemaal is wat je ervan had verwacht. Eerlijkheid duurt het langst. Daarnaast is het belangrijk dat je altijd duidelijk bent, zeg niet misschien als je nee bedoelt. Hoe duidelijker hoe beter. Voor mannen is het vaak niet duidelijk wanneer een vrouw hem afwijst. Dus wees to the point en zeg waar het op staat, daar hebben jullie uiteindelijk beide het meest aan. Je wilt natuurlijk voorkomen dat hij achter je aan blijft lopen.

4    Nooit je afspraakje afwijzen via WhatsApp
Dump nooit je date via WhatsApp! Er is niets ongemakkelijker dan achteraf afgewezen worden via een berichtje. Verplaats je in de ander, hoe zou je het zelf vinden wanneer dit gebeurt? Hoe moeilijk het ook is om iemand af te wijzen in real life, jouw date verdient het om de waarheid te weten. Pak het slim aan met de hierboven genoemde tips.

5   Als je heeel wanhopig bent, kan je het beste wegrennen.
In het allerergste geval, wanneer de bovenstaande tips allemaal geen optie zijn kan je altijd nog gaan rennen. Dit is natuurlijk niet de beste oplossing, want je laat iemand gewoon keihard zitten.

5 tips om je date vriendelijk af te wijzen

Iemand afwijzen is een kunst

Wanneer je dus terecht komt in een afspraakje waarvan je al snel merkt dat dit toch niet is wat je had verwacht, moet je direct actie ondernemen. Je wilt natuurlijk niemand aan het lijntje houden en hoe langer je wacht, hoe pijnlijker het wordt. Vaak staat iemand afwijzen gelijk aan onaardig zijn, maar waarom is dit zo? Moet jij jouw geluk opgeven, omdat je iemand anders niet wilt kwetsen? Vaak vinden mannen een vrouw die een date afwijst harteloos, maar waarom? Een vrouw die een date durft af te wijzen heeft juist heel veel moed. Het afwijzen van een date is dus echt een kunst. Moet jij je schuldig voelen wanneer je iemand dumpt? NEE, nergens voor nodig. Het is belangrijk dat je voor jezelf kiest en niet onnodig tijd gaat stoppen in een date waarvan je toch al weet dat het niks gaat worden. Je kan dit dus het beste gelijk doen wanneer je beseft dat het niet gaat werken om de schade beperken.

Iemand afwijzen is een kunst

Laat je niet tegenhouden door één slechte date. Daten is hartstikke leuk en op deze manier leer je de leuke dates nog meer waarderen. Mocht je toch klaar zijn met daten dan zijn er genoeg feestjes voor singles waar je vanzelf een keer iemand tegen het lijf loopt. Veel succes met je date of met je single life.