Zo verbrand je minder brandstof tijdens een ritje naar de dierentuin

We worden ons er met elkaar steeds meer van bewust dat we iets moeten doen aan de uitstoot van CO2. Uiteraard om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar ook om ervoor te zorgen dat we minder geld kwijt zijn aan stookkosten voor onze verwarming en ook het tanken van onze auto. Vooral deze laatste is voor veel mensen een doorn in het oog. Met de stijgende brandstofprijzen is het dus wel zo fijn om hier toch waar mogelijk op te kunnen besparen. Het laten staan van de auto is uiteraard een optie, maar niet altijd voor iedereen weggelegd. Om ervoor te zorgen dat je minder brandstof verbruikt, dus zuiniger rijdt, hebben wij een aantal tips voor je.

Zet je auto uit als je in de file staat

Je hoopt er natuurlijk niet op, maar wanneer je met de kinderen een dagje naar de dierentuin gaat, is de kans aanwezig dat je in de file komt te staan. Nu is dit vaak voor de kinderen niet zo heel erg. Tegenwoordig hebben de meeste kinderen natuurlijk wel een telefoon of tablet tot hun beschikking om spelletjes op te kunnen doen of om een filmpje op te kijken. Uiteraard is het dan wel prettig dat ze niet alleen beschikken over de filmpjes wat op de telefoon staan, maar dat ze ook iets anders kunnen kijken om de tijd door te kunnen komen. Gelukkig kun je daarom tegenwoordig heel eenvoudig een sim only abonnement online vergelijken en ook afsluiten, zodat ze ook een filmpje op YouTube kunnen kijken bijvoorbeeld.

Rijd niet onnodig in een te lage versnelling

Je kent ze vast wel, met alle respect de wat oudere mensen die van de parkeerplaats van de supermarkt rijden en geen idee hebben dat de gigantisch hoog in de toeren zitten. Uiteraard is dit wel een extreem geval, maar ook jongeren rijden vaak te lang in een te lage versnelling. Bij een gemiddelde auto kun je daarom het beste aanhouden dat je vanaf een kilometer of 40 / 50 per uur doorschakelt naar de de 3 en vervolgens bij 80 naar de 4. Uiteraard is het afhankelijk van het type auto dat je hebt om te kunnen bepalen of dit voor jou ook geld. Echter kunnen we wel stellen dat dit in de meeste gevallen een goede richtlijn is, die je prima kunt gebruiken. Je zult merken dat je tijdens je ritje naar de dierentuin een stuk minder brandstof verbruikt.

Tank je auto niet helemaal vol

Het klinkt gek, maar wanneer je je auto helemaal volgetankt hebt, ben je natuurlijk een stuk zwaarder, dan wanneer je de tank halfvol gooit. Het scheelt dan misschien maar 25 tot 30 liter, maar op het totaal gewicht van de auto is dit toch al snel een paar procent. Deze paar procent kun je dus eenvoudig besparen, door je gewicht beperkt te houden en dus misschien een keer extra te gaan tanken onderweg. Uiteraard is het aan jezelf om te bepalen of je hier wel of niet iets voor voelt. We kunnen het ons ook heel goed voorstellen dat je deze laatste stap net iets te ver vindt gaan.